Vodafone Park'tan çıkış yok
Fotoğraf: AA

Günlerden Pazar, günlerden derbi! Futbolumuzun iki asırlık çınarı karşı karşıya… Fenerbahçe’ninn kazandığı haftada Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlıyor. Son düdükten sonra tabelada yazacak sonucu milyonlar heyecanla bekliyor.

Şenol Güneş’in teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla kanatlanan Kartal, ezeli rakibini devirip puan farkını 5’e indirmeyi hedefliyor. Bu kritik dönemeçte tecrübeli hocanın idmanda sakatlanan Colley’yi oynatıp oynatmayacağı merak konusuydu. Maça yetiştirilen stoper, Saiss’le defansın göbeğinde sahne alacak. Ev sahibinde gözler takımı sürükleyen üçlüde! Gününde olduğunda büyük bir silaha dönüşen Aboubakar, kanatta başlayıp yer yer forveti ikileyen Cenk ve Fenerbahçe derbisinde muhteşem oynayan Redmond. Son maçlarda daha kırılgan gözüken Galatasaray’ın Beşiktaş’ın silahlarına karşı ne yapacağı merak ediliyor.

Aslan’ın 11’inde de sürpriz yok. Özellikle sol bekte Dubois bekleyenler yanılmış. Deplasmanlarda daha rahat oynayan Adegkube’nin performansı sarıyla kırmızıya gönül verenlere papatya falı baktırıyor. Okan Buruk’un ideal orta saha ikilisi Torreira-Oliveira’nın derbide de sazı eline alması lazım. Özellikle rakibin yumuşak karnının burası olduğunu düşünülünce, deplasman ekibi bakalım burayı ne kadar işleyebilecek? Tabii akılda bir başka soru da Karagümrük beraberliğinde iyi görüntü çizmeyen Mertens’le Icardi’nin bu karşılaşmada vites yükseltip yükseltemeyeceği…

Ali Şansalan’ın ilk düdüğüyle başlayan derbinin ilk bölümü dengeliydi. İlk çeyrekle birlikte kontrolü eline alan Aslan, 20’de öndeydi. Oliveira’nin sağ kanatta kaçırdığı Raschica yerden Icardi’yi görüyor, golcü iyi vuruyordu. 30’da Redmond sağdan harika kesmiş, Cenk’in kafası çerçeveyi bulmamıştı. 35’te skor eşitlenmişti. Masuaku’nın kornerinde bomboş kalan Saiss kafayı vurmuştu. Ortalarla sonuç arayan Kartal istediğini almıştı. Golden sonra morallenen Beşiktaş bastırıyor, taraflar soyunma odasına eşitlikle gidiyordu…

53’te bomboş durumda Aboubakar kafayı kötü vurmuştu. Liderin savunması ortalarda dökülmeye devam ediyordu. 55’te yine Beşiktaş sağdan ortalıyor, Aboubakar’ın şutu Muslera’da kalıyordu. Galatasaray’ın sol kanadı felç olmuştu, gol yemeden müdahale şarttı.

58’de Kartal öndeydi. Muslera’dan pası alan Oliveira’dan topu kapan Hadziahmetovic ağları bulmuştu. “Geliyorum diyen gol” gelmişti. Sağ kanattan beklerken, tipik Muslera’nın ceza sahası dışına attığı pasa baskıdan gelmişti.

Son bölümde oyun iyice Rus ruletine dönüyordu. Aslan bastırıyor, Kartal’ın her gelişi pozisyon oluyordu. Uzatmalarda savunmanın gerisine sarkan Aboubakar skoru ilan ediyordu: 3-1!

Beşiktaş geriye düştüğü derbiyi çevirmesini bildi. Özellikle ikinci devredeki oyunları harikaydı. Bir zamanlar Galatasaray forması giyen Gedson sahanın yıldızıydı. Aslan’a gelince… Rüya gibi bir golle öne geçtikleri maçta orta sahası ve sol tarafı dakikalar ilerledikçe çöktü. Buruk ikinci devre müdahalede geç kaldı. Sonrası malum. Artık zirvede Galatasaray’la Fenerbahçe’nin arası 3 puan! Beşiktaş derseniz onlar da Fenerbahçe’nin 2 puan gerisinde… Bu yarışa yürek dayanmaz!