Aydın Büyükşehir Belediyesi, il genelinde bina tetkiklerini sürdürüyor. Binası denetlenen Kamil Kabaçam, “Sonuçlar bir haftada geldi. Güçlendirilmesi gerektiği belirtildi, bunun için gerekli adımları atacağız” dedi.

Yapı denetim kontrolleri sürüyor
Fotoğraf: BirGün

Birgün EGE

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın genelinde yapıları denetlemeyi sürdürüyor. Verilen hizmetle vatandaşların apartmanlarının her katındaki kolon ve kirişlerinden alınan numunelerin dayanımları, yine Büyükşehir Belediyesi’nin TÜRKAK sertifikalı laboratuvarında değerlendiriliyor. Değerlendirme sonuçları ise yurttaşlara kapsamlı bir rapor olarak iletiliyor.  Birçok vatandaş gibi kendisinde de Kahramanmaraş depreminden sonra apartmanında bir tetkik yapma isteği doğduğunu belirten Kamil Kabaçam, “Bu konuda diğer apartman sakinleriyle ortak karar almak gerekiyordu, ücretsiz hizmetiyle Aydın Büyükşehir Belediyesi imdadıma yetişti. 1999 öncesinde yapılan binaların tetkiki kararı verilince hemen müracaatımı yaptım. Apartmanda oturanların olurunu alarak bu konuda çalışma yapılmasını, tetkik edilmesini, güçlendirmenin gerekli olup olmadığının ortaya çıkarılmasını istedim. Apartmanda bir hafta boyunca çalışma yapıldı” dedi. 

‘SONUÇLAR BİR HAFTADA VERİLDİ’ 

Sonuçların sonraki haftada kendisine bir rapor olarak verildiğini söyleyen apartman yöneticisi Kabaçam, “Bu dosyada da bu verilerin ışığında binanın hesaplarını yeniden yapmışlar. Sonuç olarak da uzmanların anlayacağı dilde bir sonuç çıkarmışlar. Bu sonucun da mutlaka uzman kişilerce değerlendirilerek bir yön verilmesi gerekiyor. Bunun için de bağlı olduğum İnşaat Mühendisleri Odası’ndan yardım alacağım, bu konuda uzman kişilerce bunun değerlendirilmesini isteyeceğim. Binanın güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi, bunun için gerekli adımları atacağız” ifadelerini kullandı. 

‘DOYURUCU BİR HİZMET ALDIK’ 

Önce parasal bir konu olduğu için apartman sakinlerini ikna etmekte zorluk çekeceğini düşündüğünü belirten Kabaçam, “Apartman sakinlerinin ikna edilmesi gerekiyordu, parasal bir konuydu. Çok geçmeden Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz yapacağı haberi çıktı. Hizmet ücretsiz verildiği için apartman sakinlerinden çok çabuk olur aldım. Bir inşaat mühendisi olarak yapılan işlemin yeteri kadar iyi ve doyurucu olduğuna inanıyorum. Bütün katlardan yüzde 50 civarındaki kolon ve kirişlerin tetkikiyle ortaya çıkan bir netice. Oldukça kapsamlı bir çalışma. Ücretsiz olması memnuniyeti daha da artırıyor, bizden çıkan bir bedel olmadı” dedi.