17 Ağustos Marmara depremi unutulmadı

BirGün/EGE

7 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 22'nci yıl dönümü dolayısıyla TMMOB İzmir İl Koordinasyonu ve Kent Konseyleri anma gerçekleştirerek basın açıklaması düzenledi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamaya Meslek Odaları, İzmir Kent Konseyi, Karşıyaka Kent Konseyi, Karabağlar Kent Konseyi, CHP ve İYİ Parti Konak İlçe Başkanları katıldı. Açıklamanın ardından meşalelerle Gündoğdu Meydanı'ndan denize karanfil bırakıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, aradan geçen 22 yıla rağmen olası deprem zararlarını azaltma çalışmalarının toplumların/kurumların kendiliğinden yaptığı çalışmalardan öteye gitmediğini söyledi. Ülkede yapı stokunun durumu belirsizliğini koruduğunu söyleyen Ayatar, "Okulların, yurtların, kreşlerin, hastanelerin sayısı, ne kadarının tarandığı, ne kadarı hakkında yıkım, güçlendirme veya kullanım kararı verildiği, ne kadarının yıkıldığı veya ne kadarının güçlendirildiği konusu tahminlerin ötesinde değildir" dedi.

Kentsel dönüşüm rant odaklı politikalara teslim edildiğini ifade eden Ulutaş Ayatar, "DASK'ın İzmirde hasar gören 26.675 konutla ilgili toplamda yaptığı 276 milyon TL'lik ödemenin özellikle orta hasarlı binalarla ilgili finansman sorununa bir destek olmasının çok gerisinde kaldığını göstermektedir. TBMM araştırma komisyonunca bu konulara bir çözüm önerisi geliştirilememiştir" diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir’in 1 Mayıs tarihi Çanakkale kül soluyacak Kaderine terk edilen köy okulları yeniden açılmalı Özel bölgeye RES yapılacak İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz