22 yıl 6 ay hapis cezası verilen Leyla Güven tutuklandı

Yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi üzerine gece saatlerinde gözaltına alınan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, kararın yüzüne okunmasının ardından Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevine gönderildi.

Milletvekilliği düşürülen ve yargılandığı dava kapsamında hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası verilen DTK Eş Başkanı Leyla Güven tutuklandı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında verilen 22 yıl 6 ay hapis cezası ve tutuklama kararının ardından Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde HDP Milletvekili Semra Güzel'in evinde gözaltına alındı.

Güven'ın kızı Sabiha Temizkan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Annem 22 yıl 3 ay hapis cezası yatmak üzere tutuklandı. Kürtlerin döktüğü her damla gözyaşının hesabını vereceksiniz. Bugün değilse yarın ama mutlaka" dedi.

Semra Güzel hakkında ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Suçluyu kayırma' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Halk iradesi barikat tanımadı Cem Küçük köşeyi döndü Meteoroloji'den 34 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor Özgür Özel ile Erdoğan bir araya geldi: Görüşme sona erdi Diyanet’ten Audi A8 itirafı