23. İzmir Kısa Film Festivali’ne yoğun ilgi

BirGün EGE

Bu yıl 23. kez düzenlenecek olan İzmir Kısa Film Festivali’ne bu yıl 113 ülkeden 4 bin 39 film Altın Kedi ödüllerinde yarışmacı olmak ve festivalde gösterim almak için başvuruda bulundu. Önümüzdeki günlerde kısa film proje destekleme yarışmasının başvurularının da açılacağı festivalde bu yıl için iki farklı kategori daha kısa filmcilerin başvuruları için açılacak.

Festival kapsamında yapılacak olan etkinliklerden birisi de sürdürülebilir film prodüksiyonlarının yapımı üzerine eğitimler olacak. 3 yıldır yeşil film ile ilgili bilgilendirme, eğitim ve workshoplar gerçekleştiren İzmir Kısa Film Festivali bu yıl içeriği daha zengin bir sürdürülebilir film yapımı bölümüyle kısa filmcilere faydalı bilgiler sağlayacak. Yapılan çalışmalar sonucu elde edilen bilgiler yeşil film yapım kılavuzu şeklinde dijital bir içerik olarak paylaşılacak. Her yıl Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştirilen İzmir Kısa Film Festivali bu yıl da kasım ayında izleyiciyle buluşacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir’in 1 Mayıs tarihi Çanakkale kül soluyacak Kaderine terk edilen köy okulları yeniden açılmalı Özel bölgeye RES yapılacak İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz