26 Mayıs – Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum: Vaka sayısı 5.6 milyonu geçti

Çin’in Vuhan kentinde başlayıp hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınında toplam vaka sayısı 5,6 milyonu geçti. Salgının merkezi konumundaki ABD’de yaşamını yitirenlerin sayısı 100 bine yaklaştı

Küresel Covid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 350 bin 22'ye, vaka sayısı ise 5 milyon 643 bin 983'e ulaştı.

Güncelleme-22:27
KORONAVİRÜS KAYNAKLI CAN KAYBI DÜNYA GENELİNDE 350 BİNİ AŞTI

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 350 bini aştı.

Küresel Covid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 350 bin 22'ye, vaka sayısı ise 5 milyon 643 bin 983'e ulaştı.

Güncelleme-19:19
AZERBAYCAN’DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 52’YE YÜKSELDİ

Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Koronavirüs Operasyon Karargahı tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde 132 kişide daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiği, 72 yaşındaki 1 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, 78 kişinin ise virüsü yenerek taburcu edildiği kaydedildi. Son verilerle birlikte Azerbaycan'da toplam vaka sayısı 4 bin 403'e yükselirken, toplam 52 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 819 kişi ise iyileşerek taburcu oldu.

Öte yandan 3 bine yakın kişinin karantinada tutulduğu Azerbaycan'da şu ana kadar 280 bine yakın Covid-19 testi yapıldı.


Güncelleme-17:02
ABD’DE SON 24 SAATTE 491 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

ABD’de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 491 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı şimdiye kadar toplamda 99 bin 847 oldu.


Güncelleme-17:02
İNGİLTERE’DE SON 24 SAATTE 134 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İngiltere’de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 134 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı şimdiye kadar toplamda 37 bin 48 oldu.


Güncelleme-16:18
PUTİN: “RUSYA’DA SALGIN ZİRVE NOKTASINI GEÇTİ”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki genel durumun, bölgelerin büyük çoğunluğunda ve Rus ordusunda durumun stabil olduğunu belirterek, “Uzmanların görüşüne göre, Rusya’da salgın zirve noktasını geçti.” dedi.

Salgın önlemleri nedeniyle ertelenen 9 Mayıs Zafer Günü askeri geçit törenlerinin başkent Moskova ve Rusya genelinde yapılması talimatı veren Putin, “Askeri geçit törenlerini 24 Haziran’da yapacağız. 1945’te aynı gün Kızıl Meydan’da zafer nedeniyle efsanevi askeri geçit töreni düzenlenmişti.” ifadelerini kullandı.

Geçit töreni ve hazırlıklar esnasında katılımcıların sağlığı için en sıkı şekilde güvenlik tedbirlerinin alınması talimatını veren Putin, salgın durumunun müsaade etmesi halinde 2. Dünya Savaşı’na katılanların anıldığı “Ölümsüz Alay” yürüyüşünün ise 26 Temmuz Rusya Deniz Kuvvetleri Günü gerçekleştirecek askeri törenlerin ardından yapılmasının planlandığını kaydetti.


İRAN’DA VAKA SAYISI DÜŞÜYOR

İran‘da koronavirüs vaka sayıları düşerken, günlük bazda can kayıplarında dalgalanmalar gözlemleniyor. Ülke genelinde son 24 saatte 24 Mayıs'ta 58 ölüm gerçekleşirken, 25 Mayıs'ta 34 ölüm olarak açıklandı. Bugün ise günlük bazda gerçekleşen ölüm 57 olarak kaydedildi. Vaka sayılarındaki düşüş eğilimi ise dikkat çekiyor.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, ülkedeki koronavirüs vakalarına ilişkin son istatistikleri paylaştı. Son 24 saatte bin 787 kişinin korona virüs testlerinin pozitif çıktığını söyleyen Cihanpur, salgın nedeniyle 57 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. Cihanpur, son verilerle birlikte ülkedeki toplam onaylanmış vaka sayısının 139 bin 511’e, ölenlerin sayısının ise 7 bin 508'e yükseldiğini açıkladı.

Ülkede toplam 109 bin 437 hastanın virüsü yenerek taburcu olduğunu aktaran Cihanpur, 2 bin 567 kişinin ise durumunun ağır olduğunu ve yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti.


JAPONYA'DA OHAL SONA ERDİ

Japonya'da koronavirüs salgını nedeniyle 7 Nisan’dan bu yana uygulanan olağanüstü halin (OHAL) dün son 5 eyalette de yürürlükten kaldırılmasıyla Tokyo ve çevresinde hayat normale dönmeye başladı. Hükümet tarafından yapılan kepenk kapatma ve evde kalma çağrılarının resmi olarak sona ermesiyle bazı işletmeler ticari faaliyetlerine yeniden başladı.

Kafe ve restoranların ilk etapta yalnızca dışarıya servis yaptığı gözlenirken, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine dikkat çeken uyarı levhalarının kullanıldığı görüldü. Oyun salonları ve alışveriş merkezleri de yaklaşık 2 aylık sürenin ardından ilk kez ziyaretçi kabul etti. Buna rağmen normalleşmenin ilk gününde yaşanan tenhalık dikkat çekti. Belediyeler ise yalnızca sigara içenlere tahsis edilen özel alanları, olası enfeksiyon yayılma riskine karşı geçici olarak kullanıma kapattı.

OHAL boyunca yolcu sayısında ciddi oranda azalma yaşanan Tokyo tren hattında yoğunluk düşük de olsa yeniden başlarken, az sayıda bölge sakini ise eyaletler arasında seyahat etmek için hızlı tren gişelerine bilet almaya gitti.

Dengeli geçiş süreci başladı

Japonya'da ilk olarak 7 Nisan’da bazı bölgelerde ilan edilen ve daha sonra kapsamı genişletilen OHAL dün son olarak uygulandığı Tokyo dahil 5 eyalette de yürürlükten kaldırılmıştı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise daha önce dile getirdiği dengeli geçiş süreci çağrısını tekrarlayarak, "Bundan sonra önemli olan ekonomik faaliyetlere devam edip hayatımızı sürdürürken, aynı zamanda enfeksiyon riskini nasıl kontrol altında tutabileceğimizi düşünmek" ifadelerini kullanmıştı.

Japonya'da 712'si karantina gemisinin yolcu mürettebatından olmak üzere 17 bin 736 kişi Covid-19'a yakalanmış, 868 kişi ise virüs nedeniyle yaşamını yitirmişti.


ALMANYA, 31 ÜLKE İLE SEYAHAT KISITLAMALARINI KALDIRMAYA HAZIRLANIYOR

Almanya 17 Mart'ta getirdiği seyahat yasaklarını kaldırmaya hazırlanıyor. Koronavirüs salgını kapsamında getirilen seyahat yasağının kaldırılmasıyla 15 Haziran’dan itibaren Almanlar 31 ülkeye seyahat edebilecek. Seyahat yasağının kaldırılacağı ülkeler arasında AB’nin 26 ülkesi ile İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Liechtenstein bulunuyor. Almanya'nın seyahat kısıtlamasını kaldıracağı ülkeler arasında şimdilik Türkiye bulunmuyor.

Yaz tatili öncesi kararın yürürlüğe gireceği ve Dışişlerinin "seyahat uyarıları" yerine ülkelerin durumuna göre "seyahat tavsiyeleri" ifadelerinin yer alacağı bildirildi.

Almanya kısıtlamaların kaldırılması için 1 hafta içinde 100 bin nüfus başına 50 yeni korona vakasının görülmemesi, maske kullanımı, fiziksel mesafe kuralı, el hijyeni, mekanların havalandırma ve dezenfeksiyonu gibi bir dizi kuralların yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar Öğrenciler ayakta, polis dayakta KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri: Gözaltı sayısı bine ulaştı Rusya 'Harry Potter Kalesi’ni vurdu: 4 ölü, 32 yaralı