ABD'de siyah bir vatandaş polis tarafından ensesinden vurularak öldürüldü

ABD’de siyah Patrick Lyoya isimli vatandaş polis tarafından trafik kontrolü sırasında öldürüldü. Lyoya’nın ensesinden vurularak öldürülmesi Michigan kentinde protesto edildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Michigan eyaleti Grand Rapids kentinde polis trafik kontrolü sırasında 26 yaşındaki siyah Amerikalı Patrick Lyoya’yı 4 Nisan’da ensesinden vurarak öldürdü. Lyoya’nın öldürülmesi protesto edildi. Protestocular “Adalet olmazsa barış da olmaz” sloganlarıyla siyahlara yönelik polis şiddetini kınadı.

Euronews’in haberine göre, Grand Rapids polisi düzenlenen basın toplantısında olay anına ilişkin görüntüleri kamuoyuyla paylaştı. Kamera kayıtlarında beyaz bir polisin Lyoya’nın üzerinde oturduğu, daha sonra da ensesine ateş ettiği görüldü.

Görüntülerin polisin üzerindeki kameraların yanı sıra yakında bulunan bir başka kamera ile Lyoya’nın yanındaki kişinin cep telefonu ile de kaydedildiği açıklandı.

ELEKTROŞOK ALETİYLE MÜDAHALE

Kayıtlarda polisin öldürülen gencin ehliyetini istediği, daha sonra aralanda tartışma çıkığı görülüyor. Bunun üzerine gencin kaçtığı, peşinden koşan polisin onu yakaladığı ve yakındaki bir bahçenin önünde yere yatırıp elektroşok aletiyle müdahale ettiği de kayıtlara yansıdı.

POLİS ŞEFİ ÖLÜMÜ ‘TRAJEDİ’ İFADESİYLE NİTELEDİ

Grand Rapids kenti Emniyet Teşkilatı Müdürü Eric Winstrom, "Bir yaşamın bu koşullar altında son bulması çok üzücü. Bu olayın kentimiz üzerinde etkisi olacağını biliyorum" diye konuştu. Winstrom olayı "trajedi" diye niteledi. Winstrom, olayla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü belirtti. Siyah genç vatandaş Lyoya’yı öldüren polisin de geçici olarakaçığa alındığını duyurdu.

AKILLARA 'GEORGE FLOYD' GELDİ

Minnesota’nın Minneapolis kentinde, polis memuru Derek Chauvin, 25 Mayıs 2020’de, 46 yaşındaki siyah George Floyd’u dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına aldığı sırada, 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna basarak öldürmüştü.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış