ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Afganistan’da hedeflerimize ulaştık, şimdi eve gitme zamanı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşme öncesinde basına yaptığı açıklamada, “Afganistan’da hedeflerimizi elde ettik. Şimdi askerlerimizi eve getirme zamanı geldi” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO karargahında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Blinken, ABD ve bazı müttefiklerinin 20 yıl önce 11 Eylül terör saldırılarının ardından Afganistan'a gittiğini anımsatarak, bu ülkenin teröristler için bir yuva olmasını engellemek istediklerini belirtti.

ÇEKİLMEYLE İLGİLİ AÇIKLAMAYI BİDEN YAPACAK

"Afganistan'da hedeflerimizi elde ettik. Şimdi askerlerimizi eve getirme zamanı geldi" diyen Blinken, ABD Başkanı Joe Biden'ın birkaç saat sonra çekilmeyle ilgili açıklama yapacağını, kendisinin de NATO müttefikleriyle konuyu görüşeceğini aktardı.

AA’nın aktardığına göre, Blinken, Afganistan'a birlikte girme ve birlikte çıkma ilkesini başta belirlediklerinin altını çizerek, "Güçlerimizin Afganistan'dan güvenli, itinalı ve koordineli çekilmesi konusunda (NATO müttefikleriyle) gelecek haftalarda ve aylarda çok yakından çalışacağız" dedi.

Blinken, Rusya'nın Ukrayna içinde ve civarındaki askeri yığınağını da NATO'da bugünkü toplantılarda ele alacaklarını kaydetti.

“RUSYA’NIN UKRAYNA’DA YIĞINAK YAPMASINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusya'nın yığınak yapmasından endişe duyduklarını, Kremlin'in bunu bir an önce durdurması, provokasyonların sonlandırması ve gerilimi düşürmesi gerektiğini söyledi.

NATO Konseyi Toplantısı, bugün NATO ülkelerinin savunma ve dışişleri bakanlarının katılımıyla düzenlenecek. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin toplantıya NATO karargahından katılacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri: Gözaltı sayısı bine ulaştı Öğrenciler ayakta, polis dayakta Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor