ABD’nin açıklamasını savunup yurttaşlarla dalga geçen AKP’li vekil, tweetini sildi

Twitter’da ABD Büyükelçiliği’nin ‘göçmen anlaşması’ açıklamasını savunan ve “(Büyükelçilik) McDonald’s kasiyer adaylarına vize vermemeli. Bırakın mühendis(!) kalsınlar” ifadeleriyle seslenerek yurttaşlarla dalga geçen AKP’li vekil Abdulkadir Özel, kısa bir süre sonra paylaşımını sildi.

AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Twitter’da ABD Büyükelçiliği’nin ‘göçmen anlaşması’ açıklamasını savundu ve açıklamayı eleştiren yurttaşlarla dalga geçti. Özel tepkilerin ardından kısa bir süre sonra paylaşımını kaldırdı.

ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında Afgan göçmenler konusunda bir "anlaşma" veya "pazarlık" yapıldığına dair iddiaların doğru olmadığı savunuldu.

Tweetin altına pek çok sosyal medya kullanıcısı bu açıklamaya inanmadığını belirten paylaşımlar yaparken, AKP’li Abdulkadir Özel, tweeti alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

“ABD Büyükelçiliği, bu tweetin altına doluşup kendilerine yalancı diyen McDonald’s kasiyer adaylarına vize vermemeli. Bırakın mühendis(!) kalsınlar.”

Kamuoyunun büyük tepkisini çeken paylaşımını kısa süre içerisinde silen AKP’li Özel, konuyla yeni bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Özel, "McDonald’s kasiyer adayı" nitelemesiyle AKP'nin yurttaşları düşürdüğü durumu da dolaylı yoldan kabul etmiş oldu.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi