Adalet Bakanlığı'ndan Joe Biden açıklaması

Adalet Bakanlığı, "ABD Devlet Başkanı'nın açıklamalarının hukuki bir karşılığı yoktur. Bireylerin olduğu gibi devletlerin de lekelenmeme hakkı vardır" açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan mesajında "Ermeni soykırımı" ifadesini kullandı. İstanbul'dan 'Konstantinopolis' olarak söz eden Biden böylece, Reagan'dan sonra Ermeni soykırımı ifadesini dillendiren ilk ABD başkanı oldu.

Dışişleri Bakanı'ndan Diyanet İşleri Başkanı'na kadar iktidar kanadı, Biden'a tepki gösterdi. Muhalefet ise Biden'ı kınamakla birlikte iktidarın dış politikadaki yanlışlarına dikkat çekti. Öte yandan Ermenistan, açıklamadan dolayı 'memnuniyet duyduğunu' ifade etti.

Son olarak Adalet Bakanlığı, "ABD Devlet Başkanı'nın açıklamalarının hukuki bir karşılığı yoktur. Bireylerin olduğu gibi devletlerin de lekelenmeme hakkı vardır" açıklamasında bulundu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bir kuş sütü eksik İstanbul kirada Avrupa’nın lideri Kayalık bile rant alanı Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle gözaltına alınan 38 kişi tutuklandı