AFAD paylaştı: Deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaç listesi

AFAD, resmi sosyal medya hesabından deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaç listesi yayınladı. Listede; ısıtıcı, mont, ayakkabı, olar, yastık, konserve ve hazır gıda gibi ürünler yer aldı.

HABER MERKEZİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaçların yer aldığı bir listeyi paylaştı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından paylaşılan listede, bağışlar için; illerde valilikler, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma fakıflarına ve tüm AFAD il müdürlüklerine başvuruda bulunulabileceği kaydedildi.

Paylaşılan öncelikli ihtiyaç listesinde şu ürünler yer aldı:

► Elektrikli ısıtıcı
► Büyük-küçük tüp
► Odun sobası, odun, kömür sobası
► Cep ısıtıcısı, powerbank, jeneratör
► Çocuk (1-5 yaş) ve erişkin mont
► Kadın-erkek iç giyim ve çorap
► Kadın-erkek ayakkabı
► Kadın-erkek polar
► Kadın-erkek içlik
► Yağmurluk, panço
► Uyku tulumu, yastık
► Yatak ve nevresim takımı
► Tek kullanımlık tabak, bardak, çatal, kaşık
► Tava, kettle
► Kavurma, barbunya, peynir konserve
► Çay, kahve
► Kaşar, peynir, zeytin
► Su, ekmek, hazır gıda

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 5 bin 894 kişi yaşamını yitirdi, 34 bin 810 kişi yaralandı. Teyit edilmiş yıkılan bina sayısının 5 bin 775, teyit edilmemiş yıkılma ihbarı gelen bina sayısının ise 11 bin 302 olduğu bildirilen deprem bölgelerinde, depremzedeler zorlu hava koşulları ve olanaksızlıklarla mücadele ediyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bir kuş sütü eksik İstanbul kirada Avrupa’nın lideri Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor Kayalık bile rant alanı AKP’den CHP’ye geçen Keçiören’de belediyeye ait merkezde “gizli” giriş: Turgut Altınok'tan açıklama