Ahmet Şık'a bir kitap davası daha: Şikâyet Yıldırım'dan

Daha önce de Fethullah Gülen’le ilgili yazdığı ancak yayımlanmamış ‘İmamın Ordusu’ kitabından ötürü hapis yatan gazeteci Ahmet Şık hakkında bu kez de eski ulaştırma bakanı Binali Yıldırım’ın şikâyeti üzerine dava açıldı.

‘Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda’ kitabında Yıldırım’a ‘hakaret’ ettiği öne sürülen Şık’ın 2 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

Şık’ın kitabında Yıldırım’ın çevresine dair yatırım ve yolsuzluk iddialarının yanı sıra, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde Yıldırım’ın ‘emanetçi başbakan’ olarak düşünüldüğünden bahseden gazeteci Mehmet Baransu’nun ifadesinin yer alması yargılama nedeni sayıldı.

Yıldırım’ın 6 Mart’ta yaptığı şikâyeti değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şık’ın ‘hakaret’ suçlamasıyla iki yıl sekiz ay hapis cezası istemiyle yargılanmasına karar verdi.

Yıldırım’ın 6 Ekim’de yaptığı suç duyurusunu değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Umut Tepe, Şık’ın ‘hakaret’ gerekçesiyle yargılanmasına karar verdi. İlk duruşma 13 Ekim’de İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Şık, Gülen Cemaati’nin Emniyet teşkilatı içinde örgütlenmesini ortaya koyan ‘İmamın Ordusu’ kitabı henüz yazım aşamasındayken 3 Mart 2011’te gazeteci Nedim Şener ile birlikte gözaltına alınmıştı. ‘Ergenekon örgütüne yardım’ iddiasıyla tutuklanan Şık, bir yılı aşkın bir süre tutuklu kalmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı