"AKP hükümeti, Ardahan diye bir kent olduğunu unutmuş"

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, esnafın ve KOBİ’lerin sorunlarını yerinde incelemek için gittiği Ardahan'da, yurttaşın sorunlarına değinerek, "AKP hükümeti Ardahan diye bir kent olduğunu unutmuş. Askıda ekmek kampanyası başlatan iktidar ortakları, burada yaşayan vatandaşı askıya almış" dedi.

Esnafın, çiftçinin ve KOBİ’lerin sorunlarını yerinde incelemek için Ardahan’da bulunan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Ardahan’ın yoğun bir göç verdiğini belirterek, “AKP hükümeti Ardahan diye bir kent olduğunu unutmuş. Askıda ekmek kampanyası başlatan iktidar ortakları, burada yaşayan vatandaşı askıya almış” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle 81 kentte esnafın ve KOBİ’lerin sorunlarını yerinde inceleyen milletvekillerinin çalışmaları devam ediyor. Görevlendirme sonrası Ardahan’da bulunan CHP’li Alban, esnafı ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

'İKİ KAPI VAR BİR BACA YOK'

Ardahan’ın kaderine terk edilmiş bir il görünümde olduğunu, il olduğunda 190 bin nüfusunun şu anda 100 binin altına düştüğünü kaydeden Alban, “Ardahan’ın iki kapısı var ancak bir bacası yok. Ardahan’ın fabrikaları nerede? Organize sanayisi var, ama yok denecek durumda. Üretim neredeyse sıfırlanmış” dedi.

“Sarayda oturup keyif çatanlar, 18 yıldır Ardahan’ı unutmuş. Bir emekli maaşı veya asgari ücretle geçinsinler de görelim” diyen CHP’li Alban, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı istifaya çağırdı.

Besicilikte çok önemli bir potansiyele sahip olan Ardahan’ın, iktidar tarafından yeterli teşvik verilmediği için bu değerini üretime çeviremediğini vurgulayan Alban şunları kaydetti:

“Ardahan’daki temaslarda gördük ki, çiftçi ve esnaf perişan halde. Esnaf, kredisini nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Kullanılan kredileri keşke çekmeseydik diyor. Ardahan’ın geçim kaynağı hayvancılık bitmiş, besici hayvanlarına kışın nasıl bakacağının hesabını yapıyor, ancak işin içinden çıkamıyor. Yapılacak erken seçim Ardahan için bir çıkış yolu olabilir. AKP iktidarının Ardahan’a verecek bir şeyi yok.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yeni bir ülke için ilk adım meydanlarda Özgür Özel ile Numan Kurtulmuş'un görüşmesinde neler konuşuldu? Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize bir el çalıştı 20 yıl AKP'nin yönettiği Afyon Belediyesi'nin borcu 1,5 milyar TL