AKP, İmamoğlu'na karşı bir ismi daha mı sahaya sürdü?

Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu'nun ardından eski bakanlardan Veysel Eroğlu da gündemine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aldı. Antalya'da aynı gün içerisinde iki farklı konuşma yapan Eroğlu, İBB'yi ve Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ardından AKP'li eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı sahaya sürüldü.

Kurum ve Karaismailoğlu'nun AKP'den İBB Başkan adayı olmak istedikleri ve bu nedenle her konuşmalarında Ekrem İmamoğlu'na yüklendikleri siyaset gündeminde konuşulanlar arasındaydı.

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ise Antalya'dan İmamoğlu'nu eleştirdi.

Bakanlığı döneminde 21 baraj, 3 gölet yaptıklarını söyleyen Eroğlu, İstanbul'un su meselesini 2071'e kadar çözdüklerini iddia ederek şunları söyledi:

"Şu anda Büyükşehir Belediyesi 3,5 yıldır 1 litre su getirmiş değil. Bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor. Antalya'da da ASAT var. Ben Bakanlık dönemimde Manavgat'ın 30 kilometre doğusuna ve batısına bu suyu biz verdik. Antalya'nın su meselesini çözmek için Manavgat suyunu tahsis ettik. Gelecekte 2050-2060 yılında Antalya'nın nüfusu 4-5 milyon olacak. O zaman ihtiyacı karşılamak için Karacaören Barajını inşa ettik."

Eroğlu, daha önce ihale edilen Yeniköy barajının müteahhidin işi bitirememesi nedeniyle tasfiye edilmeye başlandığı bilgisini vererek, "Merak etmeyiniz bakanımız, vekillerimiz ve ben Alanya'nın fahri hemşerisi olarak takip ediyoruz. Bu barajın tasfiye işlemlerinin tamamlanarak tekrar ihale edilmesi ve barajın bitirilmesi boynumuzun borcudur." açıklamasını yaptı.

SABAH DA İBB'Yİ HEDEFE ALMIŞTI

Eroğlu, günün bir önceki konuşmasında da "İstanbul'da çeşmeler harap oluyordu. Üsküdar'daki mesela muhteşem çeşme harap oluyordu, restore ettik, ramazanda içinden bal şerbeti akıtıp, vatandaşa dağıttık. Şimdiki idare, bizim yaptığımız çeşmelerin musluğu çalınmış. Musluk takmış, suyu açarken resmi var, bizim getirdiğimiz suya, ihya ettiğimiz çeşmeye musluk çalınınca takmış, teşekkür ediyoruz. Büyük bir merasimle de açılışını yapmış." diyerek İmamoğlu'nu hedef almıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi