AKP’li belediyeye 4 günde bakanlık onayı: Denizi doldurup cami inşa edecekler!

Ülkenin en borçlu Belediyesi olan AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 106 milyon TL harcayarak denizi dolduracağı projeye bakanlık jet hızında onay verdi. 4 günde onaylanan projeyle AKP’li belediye dolgu alana “kentin sembolü” olacak cami de inşa edecek

İsmail ARI

Milyarlarca liralık borcu ile ülkenin en borçlu belediyesi olan AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, denizi doldurup cami inşa edeceği projeye dört günde onay çıktı.

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 14 Kasım tarihinde İzmit sahiline yapacağı “Fuar, Panayır, Festival ve Cami Amaçlı Dolgu Alanı” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yaptı. Başvuruyu inceleyen bakanlık, 4 gün sonra (17 Kasım’da) proje için “ÇED Gerekli değil” kararı verildiğini açıkladı.

Belediyenin hazırladığı ÇED raporunda projenin toplam maliyetinin 105 milyon 142 bin lira olduğu ve bu rakamın içinde fuar, panayır, festival ve cami projesinin maliyetinin yer almadığı belirtildi.

Raporda NCİTY AVM, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi binası ve Sabancı Kültür Sitesi binası arkasında kalan alanda 40 bin 140 metrekarelik alanda dolgu çalışması yapılacağı açıklandı. Dolgu alanın gerisinde kalan kısım ile beraber toplam 236 bin 588 metrekarelik alanda fuar, panayır, festival ve cami yapılması planlandığı belirtildi.

ERDOĞAN İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 Kasım ayında İzmit Fevziye Camii’nde hayatını kaybeden yakın arkadaşı Nebi Güdük'ün cenaze namazına katılmış, namazın ardından döneminin Büyükşehir Belediy Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na hitaben, “Kocaeli’ye yakışır bir cami yapamadın” demişti.

Açıklamasının devamında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hemen yanına da inşallah Kocaeli'ne yakışır bir cami inşa edeceğiz. Kocaeli'nde bu ihtişama yakışır öyle büyük bir cami yok. İstanbul'da Mimar Sinan'ı yaptık, hamdolsun. Şimdi Çamlıca, o da ayrı bir muhteşem. Onu yaptık. Ankara'da Mihramah Sultan'ı yaptık. Şimdi aynı şeyi burada da yapmamız lazım. Kocaeli'ne yakışır. Onun için tabii burada Sayın Belediye Başkanı biraz işi çabuk tutması lazım. Hızla adımı atmamız lazım. Zaman kaybına tahammülümüz yok” şeklinde konuşmutu. Bu çıkış birçok kesim tarafından Karaosmanoğlu’nun biletinin kesildiğini söylentilerini de beraberinde getirmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı