Aliyev, 3 ülkeye işaret etti: Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyorlar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın, Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandırdığını iddia etti. Aliyev, "Fransa, Hindistan ve Yunanistan Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyor. Biz de oturup bekleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın, Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandırdığını iddia ederek, "Biz de oturup bekleyemeyiz. Bu tavrımızı Ermeni hükümetine ve bugün Ermenistan'a sahip çıkmaya çalışan taraflara açıkça ilettik. Kendimize yönelik ciddi tehdit görürsek ciddi önlemler almak zorunda kalacağız" dedi.

Aliyev, Bakü'deki ADA Üniversitesi'nde düzenlenen "COP29 ve Azerbaycan için Yeşil Vizyon" başlıklı uluslararası foruma katılarak konuşma yaptı, soruları yanıtladı.

"HER İKİ TARAFIN DA ZAMANA İHTİYACI VAR"

Ermenistan'la barış anlaşması imzalanması için yürütülen müzakerelere değinen Aliyev, "Barış anlaşması imzalanmasına hiçbir zaman olmadığı kadar yakınız. İşgal döneminde hiçbir zaman buna yakın olmadık. O zaman temel ilkelerde bile mutabık kalamıyorduk. Şimdi ise barış anlaşmasının nasıl olması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahibiz. Sadece detayları çözmemiz gerekiyor. Ama elbette her iki tarafın da zamana ihtiyacı var" diye konuştu.

"CİDDİ ÖNLEMLER ALMAK ZORUNDA KALACAĞIZ"

Ermenistan'ın yeni silahlar edinmesine de değinen Aliyev, "Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyor. Bunu açıkça yapıyorlar ve hatta bize bir şeyler kanıtlamaya çalışıyorlar. Biz de oturup bekleyemeyiz. Bu tavrımızı Ermeni hükümetine ve bugün Ermenistan'a sahip çıkmaya çalışan taraflara açıkça ilettik. Kendimize yönelik ciddi tehdit görürsek ciddi önlemler almak zorunda kalacağız" şeklinde konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Türk ihracatçılar, İsrail'le ticaret yasağını delmenin yolunu arıyor Halifelik isteyenler sonucuna katlanır İngiltere'de yerel seçimler: İşçi Partisi yükseldi, Muhafazakâr Parti geriledi Eurovision'da Filistin bayrağı kararı İddia: İsrail, Suriye'ye hava saldırısı düzenledi