Almanya'dan 'gazdan tasarruf' önerisi: Emekliler kışı Türkiye ve çevresinde geçirsin

Alman Bild gazetesinde 'Emekliler kışı Türkiye'de geçirmeli' başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde, gazdan tasarruf edebilmek için emeklilerin kış aylarını Türkiye ve güneyinde bulundan Mallorca, Tunus gibi ülkelerde geçirmesi önerildi. Kış aylarını bu ülkelerde geçiren emeklilere 500 avro yardımda bulunulacağı ifade edildi.

Almanya, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle yaşanan gaz krizine çözüm olarak emeklileri ülkeden göndermeyi buldu.

Bild gazetesinde yer alan 'Emekliler kışı Türkiye'de geçirmeli' başlıklı haberde Almanya seyahat acenteleri derneği VUSR Başkanı Marija Linnhoff, özellikle emeklilerin kış aylarını Türkiye ve Türkiye'nin güney şehirleri, Mallorca veya Tunus'ta geçirebileceğini söyledi.

Independent'ta yer alan habere göre Linnhof, hükümetin bu konuda kişi başı 500 euro yardımda bulunabileceğini belirtti. Bu durumunun hem Almanya'da daha az ısınma giderine neden olacağını hem de koronavirüs salgını ve Ukrayna savaşı nedeniyle olumsuz etkilenen turizm bölgelerine kazanç sağlayacağını vurguladı.

ÖNERİYE KARŞI ÇIKILDI

Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden Ralf Stegner ise sözkonusu öneriyi eleştirerek, "Bu, çılgınca bir fikir. Enerji politikası sorunlarımızın çözümüne bir katkı değil" ifadesini kullandı.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Ekonomi Bakanı Andreas Pinkwart de emeklilerin ülkeden ayrılmasının satın alma gücüne olumsuz yansıyacağı belirtildi.

Bild gazetesinde yer alan söz konusu haber şu şekilde:

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış