Almanya koronavirüs salgınında tedbiri elden bırakmamakta kararlı

Almanya, yüzde 1'in altına düşen koronavirüs yayılma hızına rağmen karar vermek için 6 Mayıs’ta gelecek verileri bekliyor. Koronavirüsle mücadelede temas kısıtlamaları 10 Mayıs’a kadar uzatılacak

Almanya koronavirüsle mücade stratejisi uyarınca uyguladığı sosyal mesafe önlemlerini 10 Mayıs’a kadar uzatacak.

Almanya’da güncel virüs yayılma hızı (R) ortalama 0.76 olarak tahmin ediliyor. Robert Koch Enstitüsü, bu rakamın geçen hafta başlarında 0.96 olduğunu ve yeni rakamın bir düşüşe işaret ettiğini belirtti.

Reuters'ın aktardığı habere göre 0.76 yayılma hızı, ortalama olarak 100 hastanın 76 kişiyi enfekte edeceği, dolayısıyla yeni enfeksiyon sayısının zaman içinde düşeceği anlamına geliyor.

Buna karşın Robert Koch Enstitü Başkanı Lothar Wieler, bu virüsün hafife alınmaması ve gevşenmemesi konusunda uyarıda bulundu ve şöyle ekledi: “Açıkça konuşmak gerekirse, bu virüs, ne kendime ne çocuklarıma ne de başka birisine maruz bırakmak istemediğim bir dizi özelliğe sahip”.

"TEMAS KISITLAMALARI 10 MAYIS'A KADAR UZATILACAK"

Merkel’in danışmanı Helge Braun ise Merkel ve eyalet yöneticilerinin yapacakları toplantıyla okulların ve kreşlerin yeniden açılması ve spor müsabakalarının devam etmesi gibi bir dizi konuyu tartışacaklarını belirtti. Sonraki adıma karar vermeden önce, ilk karantina hafifletme adımlarının ne gibi etkileri olacağı konusunda gelecek veriler için 6 Mayıs’ı beklediklerini ekledi.

Braun, şimdilik temas kısıtlamalarının 10 Mayıs’a kadar kesinlikle uzatılacağını belirtti.

Avrupa’nın en büyük ve en önemli ekonomisi durumunda olan Almanya, geçen hafta bazı marketlerin katı sosyal mesafe kurallarına uymaları şartıyla açılmasına izin vermiş ve karantina uygulamalarını gevşetmeye başlamıştı. Ancak Merkel ve hükümet yetkilileri yeniden yükselmeye başlayan koronavirüs enfeksiyon oranı konusunda endişeliler.

Almanya’nın 16 eyaletindeki Eğitim Bakanları, okulların yaz tatiline kadar yavaş yavaş yeniden açılması ancak öğrencilerin daha küçük gruplar halinde ders yapmaları konusunda hemfikirler.

Virolog Christian Drosten ise çocuklardaki viral yüklerin yetişkinlerdekinden çok farklı olmadığını ve çocukların da yetişkinler kadar bulaştırıcı olabileceğini belirtmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hedefteki Sanchez için ‘Görevde kal’ protestosu Batı’da savaş yorgunluğu: Biden-Scholz Planı Avrupa’nın vatansız azınlığı: Çingeneler G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı protestolarla başladı Frankfurt'ta 'BirGün 20. yıl' kutlaması