Almanya milletvekillerinin ziyareti öncesi Çin’den Tayvan tatbikatı

Çin, egemenlik ihtilafı içinde olduğu Tayvan'daki "bağımsız yanlıları ile dış güçlerin işbirliğine karşı" ada çevresinde askeri tatbikat yaptığını bildirdi.

Çin, Alman Hür Demokratik Partisi'nden (FDP) bir grup milletvekilinin Tayvan'ı ziyareti öncesinde ada çevresinde tatbikat gerçekleştiğini duyurdu.

Çin Halk Kurtuluş Ordusundan (ÇHOK) yapılan açıklamada, "Tayvan çevresindeki sularda ve hava sahasında kuvvetler arası ortak devriye ve muhabere tatbikatı yürütüldüğü" belirtildi. Açıklamada tatbikatın, "Dış güçler ile Tayvan bağımsızlık güçleri arasındaki işbirliğine karşı koymayı amaçladığı" ifade edildi.

Bundestag Savunma Komitesi Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann ve FDP Genel Başkan Yardımcısı Johannes Vogel öncülüğündeki parlamento heyeti 9-12 Ocak'ta Tayvan'da temaslarda bulunacak. Tatbikatın ziyaret öncesine denk getirilmesi dikkat çekti.

Tayvan Savunma Bakanlığı, dün akşamdan bugün sabah saatlerine dek Ada çevresinde Çin'e ait 57 askeri hava aracı ve 4 savaş gemisinin görüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, "Çin'in eylemleri, Tayvan Boğazı ve çevresindeki sularda barış istikrara büyük zarar vermektedir" ifadelerine yer verildi.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı Öğrenciler ayakta, polis dayakta Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti