Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Covid-19 alanları kapatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin ilk karantina ve pandemi hastanesi olan Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Covid-19 servis ve yoğun bakım alanlarının 'artık ihtiyaç kalmadığı' için kapatıldığını açıkladı.

Türkiye'nin ilk karantina ve pandemi hastanesi Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, koronavirüs hastası kalmaması nedeniyle Covid-19 servis ve yoğun bakımlarında pandemi alanları kapatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, "Türkiye'nin ilk karantina ve pandemi hastanesi olan Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Covid-19 servis ve yoğun bakım alanları artık ihtiyaç kalmadığı için kapatıldı. Hastanede 2 yılı aşkın sürede 11 bin koronavirüs hastası tedavi edilmişti" mesajını paylaştı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Covid-19'un yayıldığı Çin'den 1 Şubat 2020 tarihinde tahliye edilen 40 Türk vatandaşının karantinaya alınmasıyla birlikte Türkiye'nin ilk karantina ve ardından pandemi hastanesi oldu. Hastanede pandemi ile mücadele eden sağlık çalışanlarından 1 doktor, hastalığa yakalanarak yaşamını yitirdi.

Vaka sayıları 1000'in altına düşerken, Türkiye'nin ilk karantina ve pandemi hastanesinin Covid-19 yoğun bakım ve servislerinde pandemi alanları da kapatıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Medrese müfredatı Şişli’nin ‘Kanal İstanbul’u mühürlendi AKP’li Başkan, Kaymakam ve Garnizon Komutanı resmi 23 Nisan törenine katılmamış KDV düzenlemesi yayınlandı: Hayat artık daha pahalı Özgür Özel'den Erdoğan görüşmesiyle ilgili önemli açıklama: Neler konuşacak?