Antalya’da gözaltına alınan 4 kişi serbest: Kızıldere ve Gezi suç sayıldı

Antalya'da dün gözaltına alınan SOL Parti İl Başkanı Aysel Aydın, BES Şube Başkanı Devrim Mol, Halkevi Şube Başkanı Gülkan Gülseven ve Ferdi Şabanoğlu serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 4 kişi, Mahir Çayan ve 9 yoldaşının öldürülmesinin 50’nci yıldönümünde düzenlenen eylemde konuştukları, kentte düzenlenen basın açıklamalarına katıldıkları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle suçlandı. Ayrıca Gezi Direnişi eylemlerine neden katıldıkları da soruldu.

HABER MERKEZİ

Antalya'da, Kızıldere Katliamı için düzenlenen eylem nedeniyle gözaltına alınan SOL Parti İl Başkanı Aysel Aydın, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Devrim Mol, Halkevi Şube Başkanı Gülkan Gülseven ve Ferdi Şabanoğlu serbest bırakıldı.

Dün gözaltına alınan 4 kişi, Tokat’ın Niksar ilçesindeki Kızıldere Köyü’nde Mahir Çayan ve 9 yoldaşının öldürülmesinin 50’nci yıldönümünde düzenlenen eylemde konuştukları, kentte düzenlenen basın açıklamalarına katıldıkları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle suçlandı. Gözaltına alınan 4 kişiye ‘DHKP-C terör örgütü üyesi olmak’, SOL Parti İl Başkanı Aydın’a ayrıca ‘yasaklı yayın bulundurma’ suçlaması yöneltildi. Gözaltına alınanlara Gezi Direnişi eylemlerine neden katıldıkları da soruldu.

KAOS İDDİASI

İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Devrim Mol’a, ülke devrimci hareketinin önderlerinden Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı, Ertan Saruhan, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, İbrahim Kaypakkaya, Cihan Alptekin ile ölüm orucu nedeniyle hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik’i neden andığı, sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı soruldu. BES Şube Başkanı Mol’un, Mahir Çayan ve çok sayıda devrimciyi anarak ‘kaos ortamı’ yaratmaya çalıştığı iddia edildi.

EŞİT YAŞAMAK İSTİYORUZ

Mol, ifadesinde Kızıldere için düzenlenen eylemin suç olmadığını belirtirken konuşmasının ise “Eşit ve adil bir ülkede yaşayana kadar demokratik mücadele edeceğimiz anlamında” olduğunu söyledi. Mol’a “Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın direnişimiz” ifadeleri de soruldu.

İl Başkanı Aysel Aydın ise ifadesinde bir anma etkinliği düzenlediklerini ve buraya SOL Parti adına katıldığını aktardı. Aydın, “Amacım hayatını kaybeden şahısları anmaktı” dedi.

Aydın’a SOL Parti tarafından devrimci önderleri anmak adına paylaşılan görseller ile parti binasının içindeki fotoğraflar da soruldu. Aydın, “Bu resimler Antalya SOL Parti İl Binası'nda yaklaşık 15 yıldır aynı yerde durmaktadır. Bu şahıslar Türkiye sol tarihine mal olmuş kişiler olması dolayısıyla parti politikası çerçevesinde durmaktadır” diye anlattı. Mahir Çayan’ın Toplu Yazılar adlı kitabına el konulan Aydın’a polis, ‘mahkemelerce toplatılma ve yasaklama kararı bulunan kitapları’ da sordu.

SERBEST BIRAKILDILAR

Halkevi Şube Başkanı Gülkan Gülseven ve üyesi Ferdi Şabanoğlu ise Emniyet’te ifade vermeyi reddetti. Gözaltına alınan 4 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ise 4 kişiyi, ‘adli kontrol ve yurtdışı yasağı’ talebiyle mahkemeye sevk etti. Gözaltına alınan 4 kişi adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı verilerek serbest bırakıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı