ASELSAN’da şüpheli ölüm

ASELSAN’da görev yapan Zafer Oluk adlı mühendis, askerlik görevini yaptığı birlikte elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Geçen yıllarda ASELSAN'da yaşanan intihar olayları ile....

ASELSAN’da görev yapan Zafer Oluk adlı mühendis, askerlik görevini yaptığı birlikte elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Geçen yıllarda ASELSAN"da yaşanan intihar olayları ile akıllara komplo teorilerini getirdi.  ASELSAN’da yazılım mühendisliği görev yapan Zafer Oluk’un, önemli bir savunma projesi hazırladığı dönemde yaşamını yitirmesi komplo teorilerini gündeme getirdi. ÖSS"de Türkiye 85"incisi olarak ODTÜ"yü kazanan elektronik mühendisi Zafer Oluk, askerlik yaptığı İstanbul"da trafoya bakım yaparken yaşamını yitirdi.

ÖNEMLİ BİR PROJEDE YER ALIYORDU

Fen lisesini bitirdikten sonra Türkiye 85"ncisi olarak kazandığı ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü"nden mezun olan Zafer Oluk, asteğmen olarak askerlik görevini yaptığı İstanbul"da terhisine 74 gün kala trafo bakımı yaparken elektrik çarpması sonucu şehit oldu. Askerlikten önce ASELSAN’da çalışan Oluk"un savunma sanayine katkı sağlayacak önemli bir projeyi yürüttüğü öğrenildi. Zafer Oluk"un babası Ahmet Oluk, gözyaşları içinde oğlunun Gaziantep Fen Lisesi"ni bitirdikten sonra Türkiye 85"incisi olarak (ODTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği"ni kazandığını, başarılarıyla ailenin gururu olduğunu anlattı.

Ahmet Oluk, gözyaşları içinde oğlunun ölümüne hala inanamadığını belirterek şunları söyledi: "Onun için her şeyi yapmaya hazırdım. Aldığım memur maaşıyla sıkıntıya girmeden eğitimini tamamlamasını sağladım. Tek isteğim vatana hayırlı bir evlat yetiştirmekti. İstediğim gibi de olmuştu. Ne yazık ki trafo bakımında şehit oldu. Uzman olduğu konu yazılım ve elektronik sistemlerdi. Böyle bir değer bir anda gitti." Ahmet Oluk, oğluyla her hafta telefonda görüştüğünü, son görüşmesinde kendisinin elektrik tesisatının bakımından sorumlu olduğunu öğrendiğini belirtti. Zafer Oluk, Adana"da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Birgün 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hoş geldin kadınım Gökçeada ve Bozcaada raporu Operasyon 'Gaye'sini aştı Biraz akılla, yeryüzü cenneti mümkün Abdülhamitçiler, Osmanlıcılar, İslamcılar; nerdesiniz?