Ateşkes bölgesinde çatışma: MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bir açıklama yaparak, Barış Planı Harekatı bölgesinde yer alan Rasulayn’da keşif-gözetleme yapan TSK unsurlarına YPG’lilerin saldırı düzenlediğini, 5 askerin saldırıda yaralandığını söyledi. Milli Savunma Bakanlığı açıklamasının öncesinde ise SDG’den ateşkesin ihlal edildiğine dair iddia geldi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekat alanı Rasulayn bölgesinde keşif-gözetleme yapan unsurlarımıza PKK/YPG’li teröristlerce yapılan drone, havan ve hafif silah saldırısında beş personelimiz yaralanmış, meşru müdafaa çerçevesinde gerekli karşılık verilmiştir" denildi.

MSB, açıklamasında SDG’nin iddiaları hakkında, “Konuya ilişkin olarak medyada yer alan diğer iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Meşru müdafaa kapsamında icra edilen faaliyetler, birliklerimizin güvenliğini sağlamaya yöneliktir” ifadeleri kullanıldı.

MSB’nin açıklamasının hemen öncesinde ise Suriye Demokratik Güçleri’nden ateşkesin ihlal edildiğine dair bir açıklama geldi. SDG de konu hakkında Türkiye’yi suçladı.

“Türk ordusu, ateşkese rağmen Assadiya, Mişrafa ve Manacer'e çok sayıda paralı asker ve her türlü ağır silahla saldırıyor. SDG, meşru müdafaa hakkını kullanacak. Anlaşmanın bozulmasının sorumlusu biz değiliz” diyen SDG Sözcüsü Mustafa Bali, ABD’ye şu çağrıyı yaptı: “Başta ABD olmak üzere tüm tarafları, aracılık ettikleri ateşkes anlaşmasının uygulanmasını takip etmeye ve bunu ihlal edenlerden hesap sormaya çağırıyoruz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı