AYM’den mobbinge uğradığını söyleyen askeri tabip hakkında ihlal kararı

Askeri tabip kıdemli Albay Levent Tütüncü'nün, ruhsal tacize maruz kaldığı ve erken emekli olmak zorunda bırakıldığı suçlamasıyla yaptığı başvurunun MSB tarafından reddedilmesi üzerine AYM, mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

HABER MERKEZİ

Anayasa Mahkemesi (AYM), GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nden emekli olan askeri tabip kıdemli Albay Levent Tütüncü’nün, mobbinge uğradığına ilişkin başvurusuna yönelik dilekçenin reddine karar verilmesi nedeniyle mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

2013’te emekli olan Tütüncü, meslek hayatının son yıllarında çalıştığı birimlerde haksızlığa ve ruhsal tacize maruz kaldığı, ruh sağlığının bozulduğu ve erken emekli olmak zorunda bırakıldığı suçlamasıyla Milli Savunma Bakanlığı’na başvurdu. Tütüncü’nün bu talebi reddedildi. Tütüncü de ret kararının ardından maddi ve manevi tazminat talebiyle Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne (AYİM) tam yargı davası açtı. AYİM İkinci Dairesi ise Tütüncü’nün söz konusu iddialarına yönelik dilekçesini reddetti.

AYM’ye bireysel başvuruda bulunan Tütüncü hakkında verilen kararda, mahkeme tarafından ‘mahkemeye erişim hakkının’ ihlal edildiği sonucuna ulaşıldı. Tütüncü’nün tazminat talepleri reddedilirken mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine hükmedildi. Tütüncü hakkında yeniden yargılama yapılacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı