Ayşe Ateş, Ülkü Ocakları'nı işaret etti: Ok yaydan çıktı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetteki 'Ülkü Ocakları' bağlantısına ilişkin, "Size operasyon çekenleri görmek için demir parmaklıkların ardına, ayaklarınızın altına bakın. Çünkü bir kısmı tutuklu, bir kısmı da yargının önüne çıkmaktan kurtulmak için hâlâ ayaklarınıza kapanıyor" ifadelerini kullandı. İddianameye de tepki gösteren Ateş, "Bu asil millet yakanızdan düşmeyecek, peşinizi bırakmayacak. Ok, yaydan çıktı bir kere" dedi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağcı'nın, cinayetin ardından kaçırıldığı tespit edilen 06 AT 5021 plakalı aracın daha önce Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, gelişmenin ardından sosyal medya hesından açıklamalarda bulundu.

"Bize operasyon çekiliyor, deniliyor. "Pensilvanya" deniliyor. Eğer bir operasyon çekiliyorsa çekenler bu ve benzer delillerle suçu sabitlenmiş olanlardır" diyen Ateş, "Kurumsal araçları katillere tahsis edenlerdir. "Onun kalemini kırdık" diyerek sağa sola elçi yollayanlar, birbirine mesaj atanlardır. Nereden aldığı belli olmayan bir güçle Özel Harekât polislerini torbacılara şoför yapanlardır" ifadelerini kullandı.

Ateş, şöyle devam etti: "Külliye'nin 1 km ötesinde, AK Parti Genel Merkezi'nin dibinde, sanki devlete kafa tutarcasına; bu ülkenin iki kız çocuk sahibi, işinde gücünde şerefli bir akademisyenine gözünü kırpmadan kıyanlardır. Size operasyon çekenleri görmek için demirparmaklıkların ardına, ayaklarınızın altına bakın. Çünkü bir kısmı tutuklu, bir kısmı da yargının önüne çıkmaktan kurtulmak için hâlâ ayaklarınıza kapanıyor."

"HAMLELERİNİZ NAFİLE"

Hazırlanan iddianameye tepki gösteren Ateş, "İçi boş kâğıt parçasını önümüze koyarak adaletin tecellisini önlemeniz, gerçek suçluları kamuoyundan saklamaya yönelik hamleleriniz nafile. Çünkü bu davanın savcısı yüce Türk milleti. Bu asil millet yakanızdan düşmeyecek, peşinizi bırakmayacak. Nereye kaçarsanız kaçın, hangi deliğe saklanırsanız saklanın sizi bulup çıkaracak, sizi alıp getirecek. Ok, yaydan çıktı bir kere" dedi.

"YALANI KUTSAMAYIN"

Ayşe Ateş, son olarak şunları söyledi: "Bazı yorumları okuduğumda, bazı paylaşımlara baktığımda ne yazık ki bir kesimin, gözünün önündeki bunca delile rağmen, hâlâ Platon'un mağarasından çıkamadığını görüyorum. Zincirlerinizden kurtulun, yalanı kutsamayın, gerçeği kucaklayın. Kaçınılmaz sonla barışın."

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş suikastına ilişkin hazırlanan iddianamede bilgilerine yer verilmeyen Audi marka çakarlı aracın, cinayetin ertesi günü PTS’ye takılan görüntüsüne T24'ten Asuman Aranca ulaşmıştı. 

Görüntülerde, Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı'yı kaçıran aracı Ülkü Ocakları'nın eski yöneticilerinden Tolgahan Demirbaş ile Emre Yüksel’in kullandığı tespit edilmişti. 

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, aracın koruma tahsisi bulunduğunu belirterek, “Aracın kim adına kayıtlı olduğu, kimler tarafından kullanıldığı, olay tarihi, öncesi, olay günü ve olay sonrası, gişe geçiş bilgileri, Plaka Tanıma Sistemi’nden (PTS) geçiş güzergâhlarının, o tarihlerdeki kullanıcısının, bu araçta kimlerin yer aldığının tespit edilmesini ve bu şahısların diğer şüpheli şahıslar ile baz istasyonu karşılaştırması yapılmak suretiyle tespit edilmesini talep ediyorum” şeklinde ifade vermiş ancak bu ifade iddianameye girmemişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
TÜGVA’ya kapılar kapanmıyor Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Serbest bırakılan polis müdürü Kerem Öner'in ifadesi ortaya çıktı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı İşgalciler ve saltanatçılar kaybedecek Selahattin Demirtaş: Bana ceza verildi diye ‘Benden sonrası tufan’ demem