Buckingham Sarayı, Elizabeth'in mezarından ilk fotoğrafı paylaştı

Buckingham Sarayı, 8 Eylül'de hayatını kaybeden ve 19 Eylül'de yapılan cenaze töreniyle Windsor Kalesi'ndeki St George Şapeli'ne defnedilen Britanya Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in mezar taşının ilk fotoğrafını paylaştı. Siyah mezar taşının üzerinde Elizabeth'in geçen yıl hayatını kaybeden eşi Edinburgh Dükü Philip'in ve Elizabeth'in ebeveynlerinin isimleri yazıyor.

70 yılı aşkın hükümranlığının ardından 8 Eylül’de 96 yaşında hayatını kaybeden ve 19 Eylül'de yapılan cenaze töreniyle Windsor Kalesi'ndeki St George Şapeli'ne defnedilen Britanya Kraliçesi 2'nci Elizabeth’in mezar taşından ilk fotoğraf Buckingham Sarayı tarafından paylaşıldı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Elizabeth'in siyah mezar taşının üzerinde, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden eşi Edinburgh Dükü Philip'in ve Elizabeth'in ebeveynlerinin isimleri yer alıyor. Daha önceki mezar taşında sadece 2. Elizabeth'in babası Kral 6. George ve annesi Elizabeth'in isimleri yazıyordu.

Yeni taşta "George VI 1895-1952" ve "Elizabeth 1900-2002" işlemelerinin altında Garter Yıldızı (İngiltere'deki en yüksek şeref rütbesi) bulunuyor. Onun altında ise "Elizabeth II 1926-2022" ve "Philip 1921-2021" yazıyor. Bu dört kraliyet üyesi de en yüksek rütbeli İngiliz şövalyelik nişanı olan Orger of Garter (Dizbağı Nişanı) sahibiydi.

Bu nişan ilk olarak 1348'de İngiltere Kralı 3'üncü Edward tarafından verilmeye başlanmıştı. Siyah Belçika mermerine el işlemesi pirinç harflerin yerleştirildiği taşın çevresi de çiçeklerle donatıldı.

Elizabeth'in mezarı perşembe gününden itibaren halka da açılacak. Elizabeth'in defnedildiği St George Şapeli, sadece ibadete ayrılan pazar günleri hariç halka açık olacak.

Şapelin bulunduğu Windsor Kalesi'ni ziyaret etmek için yetişkinlerin Cumartesi günleri £28.50 (yaklaşık 570 TL), diğer günlerde ise £26.50 (yaklaşık 530 TL) bilet ücreti ödemesi gerekiyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış