Bağımsızlık Yolu'ndan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı için dayanışma çağrısı

Bağımsızlık Yolu, AKP ve MHP'nin hedef gösterdiği Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı için dayanışma çağrısında bulundu

Bağımsızlık Yolu, AKP ve MHP'nin "Kıbrıs’ın Türkiye’ye bağlanma ihtimali korkunç” ifadeleri nedeniyle hedef gösterdiği ve istifa çağrısı yaptığı Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ilişkin açıklama yaptı.

Akıncı'nın saldırı altında kaldığının altının çizildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kıbrıslı Türk halkının seçilmiş lideri Mustafa Akıncı şahsında Kıbrıslı Türk halkının siyasi iradesi son günlerde Türkiye'de AKP ve MHP içerisinden gelen açıklamalarla saldırı altına alınmıştır.
Türkiye'de iktidarın yarattıkları ekonomik krizin emekçiler üzerinde yarattığı intihara varan etkilerini gizlemek ve iktidarı ellerinde tutmak için sarıldığı milliyetçi histeri ve düşmanlaştırma politikalarının son hedefi Kıbrıs olmuştur. Türkiye'deki iktidar çevrelerince Kıbrıslı Türk halkı ile Türkiye halkları arasına nifak tohumları ekilmeye, Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayan ve Kıbrıslı Türk halkının parçası haline gelmiş Türkiye kökenli göçmen emekçilerle, halkın geriye kalanı düşmanlaştırılmaya çalışılmaktadır.

AKP ve MHP'nin savaş politikalarına eleştirel yaklaşmak, siyasi irademize ve kendi geleceğimizi kendimizin belirlemesi hakkımıza sahip çıkmak Türkiye'deki iktidar çevrelerince Türkiye halklarının düşmanı olmak olarak sunulmaktaya çalışıkmaktadır.


Toplum liderimiz Mustafa Akıncı'nın Guardian Gazetesi'ne verdiği röportaj sonrası, röportajdaki cevaplar bağlamından koparılarak yine böylesi bir manüpilasyon ve linç süreci yaratılmıştır.
Halkların kardeşliği, enternasyonel dayanışma, Türkiye halkları ile tarihsel bağlarımız üzerinden, Türkiye'deki iktidarın mezhepçi ve etnik millitetçi savaş politikalarına, Türkiye’de iktidarın kendi halklarının demokratik haklarına dönük saldırılarına ve uyguladığı neoliberal fakirleştirme politikalarına karşı Kıbrıslı Türk halkının devrimci dayanışmasını pek çok kez deklere etmiş Partimiz Bağımsızlık Yolu olarak, sizlerin dayanışmasına ihtiyaç duymaktayız.

Türkiye'deki siyasi iktidarın halklarımız arasında oluşturduğu düşmanlaştırma politikalarına, Kıbrıslı Türk halkının siyasi iradesine yönelik saldırılarına ve iç siyasetimize yönelik müdahale girişimlerine yönelik en anlamlı cevap Türkiye'nin AKP ve MHP'den ibaret olmadığını gösterecek dostane seslerin Türkiye'den adamıza ulaşması olacaktır. Bu çağrı, siyasi iradesi elinden alınmak istenen, dış müdahalelerle bölünmeye çalışılan bir halkın sesi olmanız çağrısıdır. Çağrımıza kulak verip Türkiye'deki iktidarı Kıbrıslı Türk halkının siyasi iradesine saygı göstermeye çağıracak, seçimlerimize yönelik müdahalelerine karşı çıkan bir açıklama yapmanız halklarımız arasındaki dayanışmayı güçlendirecek ve iktidarın oyununu bozacaktır.

Yaşasın Halkların Kardeşliği"

NE OLMUŞTU?

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Kıbrıs’ın Türkiye’ye bağlanma ihtimali korkunç” ifadesi üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Akıncı’ya istifa çağrısı yapmıştı. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise , "Devlet Bahçeli’nin ağır hakaretlerinin tümünü öncekilerde olduğu gibi kendisine aynen iade ediyoruz" denilmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP neden erken seçim istemiyor? Sokakta kazanacağız ‘Merkez sağ’ iddiasına veda CHP’li Yavuzyılmaz: Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor