Bahçeli 5'li çeteye sahip çıktı, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Haddini bilmelidir

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun '5'li çete' eleştirilerini hedef alan Bahçeli, "Türkiye’nin gelişmesi hususunda çok önemli destekleri bulunan iş adamlarımıza beşli çete iftirası atan Kılıçdaroğlu, terör çetesini ağzına almaktan sürekli kaçmaktadır. Kılıçdaroğlu terör örgütünün safına girmiş, bölücülüğün fanatik savunucusu haline gelmiş ve siyasi amigoluğuna soyunmuştur" diye konuştu. Konuşmasında Suriye'ye yeni operasyon sinyaline değinen Bahçeli, partisinin askeri harekatı desteklediğini kaydetti.

Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, muhalefetin '5'li çete' olarak adlandırdığı Kolin, Cengiz, Limak, Kalyon ve Makyol şirketlerine ilişkin eleştirileri üzerinden hedef alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin gelişmesi hususunda çok önemli destekleri bulunan iş adamlarımıza beşli çete iftirası atan Kılıçdaroğlu, terör çetesini ağzına almaktan sürekli kaçmaktadır. Kılıçdaroğlu eğer çete arıyorsa, sakladığı ve yüzünü kızartacak herhangi bir kirli bağlantısı da bulunmuyorsa Türk iş adamlarına değil hainlere bakmalı, haddini bilmelidir" dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu terör örgütünün safına girmiş, bölücülüğün fanatik savunucusu haline gelmiş ve siyasi amigoluğuna soyunmuştur. Türkiye terörle mücadelesini icra ederken, CHP Genel Başkanı'nın Van'daki konuşması terörizme uzatılmış zeytin dalıdır. Kılıçdaroğlu, 'Demirtaş'ın, Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız, bize katılın' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, şu gerçeği kafana sokacağım. Kılıçdaroğlu sen itiraz etsen de Demirtaş teröristtir, bölücüdür. Osman Kavala sorosçudur, şaibeli suçludur. Sayın Kılıçdaroğlu, terörist Demirtaş'ın hasretini ziyadesiyle çekiyorsan, Kavala olmadan yaşayamıyorsan biraz daha devam et, sonunda kanun yoluyla onların koğuşundaki boş bir ranzaya sen de kapağı atarsın."

Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

'YENİ BİR GEZİ ÇIKARMAYA HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR'

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'ne ilişkin de konuşan Bahçeli, "Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nden yeni bir Gezi çıkarmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizden söylemesi, su testisinin su yolunda kırılacağını güdük akıllarından çıkarmasınlar" ifadelerini kullandı.

'YENİ BİR ASKERİ HAREKAT ZORUNLU HALE GELMİŞTİR'

Suriye'ye olası yeni bir askeri harekata ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, MHP askeri harekatı desteklemektedir" diye konuştu. Bahçeli, şunları söyledi: "Türkiye terörle mücadelede altın dönemi yaşamaktadır. Biz bu melanetin üstesinden geleceğiz, terörün belini kıracağız. Son aylarda Ayn el Arab ve Tel Rifat'tan atılan havan topları sözde müttefiklerimizce verilmiştir. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı bölgelerine saldırılarda artış gözlenmektedir. Bu kapsamda yeni bir harekat zorunlu hale gelmiştir. Tehdit nereden doğuyorsa, teröristler saldırıları nereden ikmal ediyorsa oralar meşru hedeftir. Tel Rifat ve Münbiç özgürleştirilmelidir. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın toprağında gözü yoktur. Bu ülkelerin huzur ve güvenliğini sağlamak için müdahil olması kaçınılmazdır. MHP askeri harekatı desteklemektedir. Teröristler her neredeyse bulunup cezalandırılmalı."

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"29 Mayıs günü İstanbul tarihi bir güne evsahipliği yaptı. Fethin 569'uncu yıldönümü coşkuyla kutlandı. Küresel denklemin parametrelerini değiştiren, beşeriyete Türk gücünün güven veren ruhunu gösteren fetih ruhumuz hala diridir. Hala yas tutan Bizans işbirlikçileri yüzlerini astılar. İstanbul'un Fethi köhne tuzakların bozulması, haksızlık ve adaletsizliğin kesilip atılmasıdır. Büyük hünkârımız Fatih yenilmez iradesiyle İstanbul'u fethin güzelliğine kavuşturmuştur.

Geçtiğimiz pazar günü İstanbul Millet Bahçeli fidan dikimini gerçekleştirdik. Yer gök bayrakla süslenmiştir, Cumhur İttifakı olarak hem Fethin 569'uncu yıldönümünü kucakladık hem de doğa harikası olacak yerin ilk fidanlarını toprakla buluşturduk. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne dikilecek fidanlar büyüyecek, ortaya çıkacak ağaçlar herkesi gölgesine alacaktır. CHP'den İP'ine ve diğer zillet yedekleri çölleşmiş zihniyetlerinin kurbanı olacaktır. Fitne kazısı yapanlar yine kaybedecektir. Müşterek gayeleri kriz çıkarmak, sorun üretmektir. İstanbul'un heba yılları aziz milletimizin bildiği gerçekler arasındadır. İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nden yeni bir Gezi Parkı çıkarmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

PENÇE KİLİT OPERASYONU

Son günlerde arka arkaya şehit haberleri alıyoruz. Bölücü terör örgütleriyle girdikleri çatışmada şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmetler diliyorum. Sahaya yansıyan mücadele arzusu da aynı oranda artış kaydetmektedir. Hiçbir terör örgütü Türkiye'nin karşısında duramayacaktır. Türkiye bölücülüğün kökünü kurutmaya, terörün kafasını koparmaya kararlıdır. Terörün dini, milliyeti, ülkesi, yöresi, geçerli bahanesi yoktur. Terörü aklamaya, arındırmaya niyetlenen ülkeler zulmün ortağı, ihanetin ortağıdır. Özgürlükte terör iki karşı kutuptur. Demokrasi, terörün sığınağı, temin zemini olamayacaktır. İnsan haklarıyla terörü aynı görenler işlenmiş cinayetlere iştirak etmiş ahlaksızlardır.

Gülücükler saçarak bize el uzatan aynı anda kolumuzu kesmek isteyen terör baronlarına tavizimiz bugün de olmayacaktır. Her yüze gülen dost değildir. Biz konuştuk mu mertçe konuşuruz. Namertleri biliriz. Nankörleri görürüz. Nimet bilmezleri tanırız. Terörle mücadelemiz aynı şekilde, zalimlerle, emperyalist canavarlıkla ve Türkiye düşmanı mihraklarla mücadeledir. Katillere her türlü yardım ve desteği sağlayanlar, Türklerin Anadolu'dan çıkarılmasını hedefleyen kötülerdir.

'İSVEÇ VE FİNLANDİYA SAMİMİ DEĞİL'

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine itirazı boşuna değildir. Bu ülkeler samimi değildir. İsveç yönetimi, kendi başkentinde bölücü teröristlerin Türkiye aleyhtarı gösterilerine hala sessiz, seyircidir. Hatta terörist polis koruması altındadır. Bize göre İsveç ve Finlandiya kırmızı kart cezalısıdır. Bu cezanın kaldırılması için PKK/YPG/PYD hilesiz hilafsız kınanmalı, Türkiye'nin iade talebinde bulunduğu teröristler iade edilmelidir. PKK neyse YPG odur.

'MİÇOTAKİS'İN CANI DENİZİN DİBİNİ TEKRAR ÇEKMEKTEDİR'

Akdeniz ve Ege'de tehditlerini tırmandıran Yunanistan ateşle oynamaktadır. ABD'nin Yunanistan'da kurduğu 9 askeri üs milli birliğimize tehdittir. Miçotakis yönetimi vandal dedelerinden ders almamıştır. Bu gafil zihniyetin denizin dibini tekrar canı çekmektedir.

Yunanistan'ın ABD'den F15 ve F16'larla talebi, Türkiye'yi kötülemesi, adaları silahlandırması barışa değil, kutuplaşmaya davettir. Anadolu'nun devamındaki 12 ada konusu henüz kapanmamış yaramızdır. 12 ada Türkiye'den gasp edilmiştir. Bu adaları İstanbul'dan, Çanakkale'den ayrı düşünmek imkansızdır. Türkiye'ye 12 ada üzerinden silah gösterilmektedir. Karşımızdaki bu soruna stratejik de baksak, iyi komşuluk açısından baksak bizim için sonuç değişmeyecektir. Çalınmış mal sahibine iade edilmelidir. Ya seve seve ya da zorlaya zorlaya adalet yerini bulacaktır.

Türkiye ve Yunanistan'ın karasularının genişliği 6 deniz milidir. Yunanistan bunu 12 mile çıkarma amacı kan dökmeden, silahlar konuşmadan asla mümkün değildir. Türk milleti Yunanistan'a müsamaha göstermeyecektir. Türkiye dostluğuna güven duyulan dosdoğru bir ülkedir.

HEDEFİNDE 6'LI MASA VAR: DEDİKODU, SAMİMİYETSİZLİK, İSTİSMAR...

Zillet masasının dördüncüsü 29 Mayıs'ta gerçekleşmiştir. Sormadan geçmek istemiyorum sizin memleket neresidir? Her birinizi masaya çekip oturtan çevreler kimlerdir? Bu masada ne ararsanız vardır; dedikodu, samimiyetsizlik, istismar..."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi