Bakan açıkladı: Turizm’de ‘koronavirüs sertifikası’ dönemi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Gerekli önlemleri alan tesislere sertifika verilecek, faaliyete geçebilecek” dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV’de koronavirüse ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy “Gerekli önlemleri alan tesislere sertifika verilecek, faaliyete geçebilecek” dedi.

Bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüsle mücadele alınan tedbirleri ve sektörün geleceğine ilişkin görüşlerini paylaştı. Bakan Ersoy, "Nisan sonu mayıs başında kırılmalar olacağını öngörüyoruz. Mayısın sonuna doğru normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyorum. Mayıs sonuna doğru iç turizmde de hareket başlayacak. İç turizm açısından toplum disiplini devam ederse mayıs sonunda turizmin başlayacağına eminim” dedi.

KORONAVİRÜS GÖRÜLMEYEN TESİSE SERTİFİKA

Koronavirüs olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertikasyon bir sistemi oluşturulacağını açıklayarak şunları söyledi: “Tesislerde sertifikasyon dönemi başlayacak. Tesislere önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek. Büyük tur operatörlerinin de bu konuda fikirlerini istedik o fikirleri de bu sistemin içine dahil edeceğiz. Virüs süreci bittikten sonra ilk etapta Asya ülkeleri gelir diye düşünüyorum.”

5 MAYIS'TA MAAŞLAR YATACAK

Bakan Ersoy, turistik tesislerde çalışanlar için kısa çalışma ödeneğinde maaşların 5 Mayıs'ta yatacağını açıkladı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
2023'te dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri açıklandı: İstanbul zirvede Balkanlar’ın içli türküsü Bosna & Hersek Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi Esnaf, Nagehan Alçı'nın Che posterinin fotoğrafını çekmesini engelledi: Özür dileyeceksiniz İlahiyatçı Eliaçık’ın ‘Yaşayan Kur’an’ kitabına toplatma kararı