Bakan Karaismailoğlu: İnternet yavaş değil, 'orta paketler' tercih ediliyor

Kullanıcılar internet hızından şikâyet ederken Ulaştırma Bakanı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Bakana göre internet hızının düşük olmasının sebebi 'orta' paketlerin tercih edilmesi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde dünya genelinde internet kullanımı artarken; Türkiye’deki kullanıcılar, bir süredir internet hızı ve kalitesinin kötü olduğunu belirterek şikâyetlerini dile getiriyor. Konuya ilişkin yanıtlaması istenilen soru önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’deki sabit internet hızının mobil internete göre daha düşük olmasının nedenini, kullanıcıların “orta hızlardaki” internet paketlerini daha fazla tercih etmesine bağladı.

Gazete Duvar’da Serkan Alan'ın haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Türkiye’deki internet sorununu gündeme getirdi.

PAYLAN'A BİR AY SONRA YANIT GELDİ

Görüşmelerin üzerinden geçen bir ayın ardından Paylan’ın, “İnternet kalitesi çok kötü, gelişmekte olan ülkeler arasında en kötü internet altyapısına sahip ülkelerden biriyiz. İnternet altyapısına yatırım yapılmıyor” ifadelerine Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu yazılı yanıt verdi.

Yanıtında GSM Birliği (GSMA) tarafından 170 ülke için 2020 yılında mobil bantlara yönelik yapılan çalışmaya yer veren Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin altyapı bakımından 80,6 puanla 20., içerik ve hizmetler bakımından 76,2 puanla 32., mobil indirme hızında ise 90,76 puanla 14. sırada yer aldığını söyledi.

Sabit internette ortalama hızın mobile göre düşük olmasının altyapı kaynaklı olmadığını savunan Karaismailoğlu, sabit internetteki hız sorununun “orta hızlardaki internet paketlerinin daha fazla tercih edilmesinden” kaynaklandığını söyledi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi