Bakan yardımcıları ‘aile’den

AKP’nin liyakat yerine kayırma tercihli kamu personeli politikası yeni sistemde de devam ediyor. Erdoğan’ın Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak atadığı Fatma Varank, Bakan Mustafa Varank’ın kuzeni

Altı bakanlığa yapılan atamaların ardından dün de Çevre ve Şehircilik ile Enerji Bakanlığı’nda bakan yardımcıları atandı. Atanan bakan yardımcılarından birinin bir Bakan’ın akrabası olması dikkat çekti.

Dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ise atanan isimler şöyle: Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları: Fatma Varank, Mehmet Emin Birpınar ve Mücahit Demirtaş.

Enerji Bakan Yardımcısı: Abdullah Tancan, Alparslan Bayraktar ve Mithat Cansız.

Bakan’ın kuzeni
Atanan isimlerden Fatma Varank, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun yıllar danışmanlığını yapan ve açıklanan son kabinede Bilim ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirilen Mustafa Varank’ın kuzeni. Fatma Varank, ayrıca 7 Haziran 2015’teki seçimlerde İstanbul’dan AKP milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti.

Fatma Varank, Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak da görev yapmıştı. Varank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilk toplu konut projelerinin uygulayıcısı olan KİPTAŞ’ta çalıştı. Emlak Konut GYO A.Ş.’nin 30 bin konut inşaatında Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında TOKİ’de İstanbul Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesinde çalıştı. Çamlıca Camii Özel Proje Alanı, İzmir EXPO 2020, Ankara Ulus Camii ve Van ilinde deprem sonrası planlama çalışmalarını yürüttü.

Aile boyu devletteler
Hafta sonu da Adalet, Kültür ve Turizm, Ulaştırma ve Altyapı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bakan yardımcıları atanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na atanan Ömer Fatih Sayan’ın parlamenter sistemin son kabinesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi olduğu öğrenilmişti. Fatma Betül Sayan Kaya’nın bir başka kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Aile Bakanlığında Müsteşar yardımcılığı görevinde bulunmuş, kamuoyunun tepkileri üzerine daha sonra istifa etmişti. Ayşe Sayan geçtiğimiz yıl da Kuveyt’e büyükelçi olarak atanmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret Sokakta kazanacağız CHP neden erken seçim istemiyor? Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun