Batı’ya karşı güvenilir ortak

Rusya ve Belarus, askeri güvenliğin ortaklaşa sağlanması konusunda anlaştı. Şoygu, “Batı’nın karşısında Belarus, bizim güvenilir ortağımız olmuştur” dedi.

Dış Haberler

Rusya’nın Ukrayna’ya 24 Şubat’ta saldırmasıyla başlayan savaş tüm şiddetiyle devam ederken Ukrayna’ya silah yağdıran Batı ittifakına karşı Rusya da Belarus’u ‘güvenilir ortak’ ilan etti. Belarus ve Rusya savunma bakanlıklarının, iki ülkenin askeri güvenliğinin ortaklaşa sağlanmasıyla ilgili anlaşmanın protokolünü imzaladığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Belaruslu mevkidaşı Viktor Hrenin ile görüşme sırasında, “Belarus Cumhuriyeti, bizim güvenilir ortağımız olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Bu bugün, kolektif Batı’nın ülkelerimize yönelik benzeri görülmemiş baskısı ve ilan edilmemiş savaşı karşısında özel önem taşıyor” açıklamasını yaptı. Belarus’un ABD ve müttefiklerinin hasımca politikasına karşı koyma kararlılığını ve Birlik Devleti’nin askeri güvenliğini ortaklaşa sağlamaya hazır olmasını takdir eden Şoygu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halihazırda, iki ülke liderinin kararına uygun olarak, bölgesel güç grubuna dahil edilen Rus ve Belaruslu askeri birlikler arasında koordinasyon amacıyla Belarus topraklarında etkinlikler hayata geçirilmektedir.”

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da Belaruslu ve Rus askerlerin her türlü saldırganlığı püskürtmek için tek ordu gibi uyum içinde hazırlık çalışmaları yaptığını belirtti. Batı’nın “savaşı nasıl sürdüreceklerini” gördüklerini kaydeden Lukaşenko, “Özel askeri harekat durmayacak” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri: Gözaltı sayısı bine ulaştı Öğrenciler ayakta, polis dayakta Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor