‘Bir ışık da siz yakın’

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ‘ Bir ışık da siz yakın’ projesi kapsamında Fuar Kültürpark’da üniversiteli gençlere burs sağlamak için maraton koştu.

Yağmur Beril VAROL

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) şubeleri ve gönüllüleri, gençlere burs sağlayan “Bir ışık da siz yakın” projesi kapsamında Fuar Kültürpark’da koştu. Maraton koşusuna ÇYDD İzmir Şubesi ile birlikte Neptün Soyer de destek verdi.

ÇYDD İzmir Şube Spor sorumlusu Emine Güngördü Güler yaptığı açıklamada, ‘’Hem arkadaşları yönlendirme hem de gençlere biraz destek olma, yani onlara sadece eğitim desteği değil de spora da yönlendirme sağlamaya çalışıyorum. Keyif alarak koşamlarını sağlamak istiyorum çünkü ben 50 yaşından sonra koşmaya başladım. Hem Fiziksel olarak insanı çok rahatlatan bir aktivite koşmak, hem de sosyal sorumluluk çerçevesinde bunu bir şekilde hayata geçirmek, bir anlam katmak gerekiyor. Gençlere bunları anlatmaya çalışıyorum" dedi.

Koşuya gönüllü olarak katılan Neptün Soyer ise, ‘’ÇYDD İzmir Şube Başkanımız Onur Ertürkan arayıp 'Projeye destek için koşar mısınız?' dediklerinde ben de davetlerine geldim. Beni kattıkları için de çok teşekkür ederim. Hedefimiz bir gencimizin daha eğitimine destek olmak. Bütün ülkenin eğitimine destek olmak gibi bir misyonumuz yok. Bizim yapmaya çalıştığımız şey devletin eksik kaldığı yerlerde katkı koymak, farkındalık yaratmaktır. Türkan Saylan Hocamızın açtığı bu yolda koşmaya devam ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bir yıldır ÇYDD’nin bursiyeri olduğunu söyleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Özgür Doruk, ‘’Bursu almaya başladığımdan beri hayatımda oldukça öneli değişiklikler oldu, sosyal anlamda kendimi gelişime imkânım oldu. Sosyal aktivitelere atılabildim, okumak istediğim kitapları, dergileri gönül rahatlığa ile alabilip, izlemek istediğim filmlere, oyunlara gidebilmek konusunda bana hep destek oldular. Bu koşuya da daha çağdaş bir gelecek için ve aynı zamanda da eğitim eşitliği için koşuyorum’’ diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir’in 1 Mayıs tarihi Çanakkale kül soluyacak Özel bölgeye RES yapılacak İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz İzmir’in kadın kooperatifleri festival için Karşıyaka’da