Brüksel’de ‘Gazetecilik suç değildir’ eylemi

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlalleri ve yeni sansür yasasına tepki göstermek amacıyla Brükselde eylem yapacak.

FRANKFURT

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlalleri ve yeni sansür yasasına tepki göstermek amacıyla 8 Ocak’ta, Brüksel’deki Avrupa Birliği Komisyon binasının arkasında yer alan ve AB binalarının ortasındaki Schuman Meydanı’nda “Gazetecilik Suç Değildir” etkinliği düzenliyor. 2002 yılından beri Avrupa çapında faaliyet gösteren ATGB, eyleminde, Türkiye’deki gazeteciler yalnız olmadıklarını vurgulayacak. ATGB Başkanı Recai Aksu da etkinlikte, Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlallerine ve yeni sansür yasasına dikkat çeken açıklamasını 5 dilde yapacak.

ATGB yöneticileri, “Türkiye’de medyanın hükümet kontrolüne girdiği, bağımsız ve özgür gazetecilerin yeni sansür yasasıyla susturulduğu bir ortamda bizler sessiz kalamaz, susamazdık. 8 Ocak Pazar günü saat 14.00’de Schuman Meydanı’ndayız” diyerek Avrupa’daki tüm demokratları Brüksel’deki etkinliğe katılmaya çağırdı.

Sanatçılar Kenan Erer ve Tanar Çatalpınar’ın sahne alacağı etkinlikte basın özgürlüğüne dikkat çeken pankartlar ile birlik üyesi karikatüristler Erdoğan Karayel, Hayati Boyacıoğlu ve İsmail Doğan’ın karikatürleri taşınacak.

Gazeteciler sansüre karşı mücadeleyi gösteren minik bir teatral performans da canlandıracaklar.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı protestolarla başladı Sunak’tan savaş için ek yatırım “İnsanı insanla kırdılar…” Balgat Katliamı sanığının sırrı cenaze sonrasında ortaya çıktı Almanya İçişleri Bakanı Faeser: Önemli ölçüde göçmen işgücüne ihtiyacımız var