BTS İzmir: Sendikamıza yönelik sürgünlere dur diyoruz

BTS İzmir Şubesi tarafından baskı ve sürgünlere karşı başlatılan oturma eyleminin üçüncü haftasında, Haber-Sen ile birlikte Ankara'ya yürüneceği açıklandı.

BİRGÜN EGE

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesinde 4 yöneticilerinin sürgün edilmesine ve uygulanan baskıya karşı başlattığı oturma eylemi üçüncü haftayı geride bıraktı. Eylemde mücadele çağrısı yapılırken, 2 Şubat'ta İzmir, İstanbul, Zonguldak ve Diyarbakır olmak üzere BTS ve Haber-Sen olarak Ankara’ya yürüneceği açıklandı.

Alsancak Gar önünde yapılan açıklamada BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, yolcu trenleri çalışana kadar her hafta trenlerin neden çalışmadığını soracaklarını söyledi. Pandemide mesafenin daha rahat korunabileceği yolcu trenlerinin çalışmadığına vurgu yapan Akyol, "Ekonomik olması nedeni ile özellikle açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiğiniz, halkın kullandığı yolcu trenleri çalıştırılmayarak halkı tıklım tıklım uçak ve otobüslere yönlendirmek sadece insanlara eziyet değil, bulaşı artırarak halkın güvenliğini de tehlikeye atmaktır. Yine özellikle kış döneminde yolcu trenlerinin çalışmaması bazı bölgelerde kardan yolu kapanan bir çok köyün tek ulaşım aracının da kaldırılması anlamına gelir. Bu da halka ayrı bir eziyettir" dedi.

KESK bileşenlerinin yönetici ve temsilcilerine uygulanan sürgün kararlarının geri alınması için çağrı yapan Akyol, "Sendikal örgütlenme ve ifade özgürlüğünü önemseyen, baskılara ayrımcılığa karşı demokratik tepkilerini gösteren üye ve yöneticilerimizin son derece keyfi gerekçelerle sürgün edilmesi, çeşitli cezalar önerilmesi hatta hukuk dışı bir şekilde görevden alınmak istenmesi hangi “ileri demokrasi” anlayışına, hangi adalete, hangi hukuka sığmaktadır?" diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Vakıflara verilen binalar boşaltılıyor Gündoğdu’da coşkulu kutlama Karaburun’da yaşanan eğitim sorunları konuşuldu Muğla’da ring seferi 1 TL İzmir’in 1 Mayıs tarihi