Buğra Gökçe: İstanbul'daki olağan deprem riski değişmemiştir

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul'daki olağan deprem riskinin devam ettiğini belirtti. Gökçe, "İBB-DEZİM ile Kandilli Rasathanesi Deprem Mühendisliği, ABD işbirliğindeki sismoloji projesi Coulomb gerilme analizine göre Düzce depreminin yaklaşık 1 bar’lık gerilme değişime neden olduğu görülmektedir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, 6 büyüklüğündeki Düzce depremine yönelik açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gökçe, İstanbul'daki riskin devam ettiğine dikkat çekti.

Gökçe, şunları kaydetti:

"Gelişmeleri dikkatle izliyoruz. İBB-DEZİM ile Kandilli Rasathanesi Deprem Mühendisliği, ABD işbirliğindeki sismoloji projesi Coulomb gerilme analizine göre Düzce depreminin yaklaşık 1 bar’lık gerilme değişime neden olduğu görülmektedir.

İstanbul’umuzdaki olağan deprem riski değişmemiştir."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Kuryeden 'görev tamam' pozu 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı CHP'li Adıgüzel'den 'makam aracı' tepkisi: "Ali Erbaş, Bakara Suresi'nden muaf mı?" Bir elde karanfil, bir elde mahkeme kararı: 1 Mayıs’ta Taksim'e!