Bursa'da bir evde yangın: 8'i çocuk 9 ölü

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evde çıkan yangında 8 çocuk ve bir anne hayatını kaybetti. Çocuklardan ikisinin anneye, 6'sının kardeşine ait olduğu bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, çocukların yaşlarının 3 ile 10 arasında değiştiği bilgisini verdi.

Bursa'da Merkez Yıldırım ilçesinde yabancı uyruklu kişilerin kaldığı belirtilen apartman dairesinde sobadan kaynaklı yangın çıktı.

Yangın 23.30 sıralarında Değirmenönü Mahallesinde meydana geldi. Yangında bir anne ve 8 çocuk yaşamını yitirdi.

Çocuklardan ikisinin anneye, altısının kardeşine ait olduğu öğrenildi.

Fotoğraf: AA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada, yangının 3 katlı bir binanın orta katında, Suriyeli ailenin yaşadığı dairede çıktığını söyledi.

Canbolat, yangının itfaiyenin ilk belirlemelerine göre sobadan kaynaklandığını belirterek "Orta katta şu ana kadar yapılan tespitlerde 9 ceset var. Bunların 8'i çocuk ve biri anne" dedi.

Canbolat, "Hayatını kaybeden çocukların yaşları 3 ile 10 arasında değişiyor. Suriye kökenli bir aile. Baba dışarıda yangına müdahale ederken dumandan etkileniyor. Hastaneye kaldırıldı ancak sağlık durumu iyi. En üst katta bir anne-baba ve çocuk da dumandan etkilenmiş. Onlar da hastanede ve genel sağlık durumları iyi. Savcılarımız bölgeye intikal etmiş durumda. Başımız sağ olsun" açıklaması yaptı.

(İHA-AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Kuryeden 'görev tamam' pozu Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı CHP'li Adıgüzel'den 'makam aracı' tepkisi: "Ali Erbaş, Bakara Suresi'nden muaf mı?" Şişli’nin ‘Kanal İstanbul’u mühürlendi AKP’nin kindar nesil ajandası