Çavuşoğlu: F-35 savaş uçağı almak istiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya'dan uçak alacağımızı hiçbir zaman söylemedik, halen F-35 programının parçasıyız. F-35 savaş uçakları satın almak istiyoruz. Eğer F-35 jetlerini alamazsak, diğer alternatiflere bakacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile ortak yürütülen F-35 savaş uçağı projesine ilişkin konuştu.

Norveç'te açıklama yapan Çavuşoğlu, "Rusya'dan uçak alacağımızı hiçbir zaman söylemedik, halen F-35 programının parçasıyız. F-35 jetleri almak istiyoruz, eğer alamazsak diğer alternatiflere yöneleceğiz. Rusya tek alternatif değil" dedi.

Çavuşoğlu, Suriye'ye petrol taşıdığı gerekçesiyle Cebelitarık'ta alıkonulup serbest bırakılan ve İran'ın satıldığını açıkladığı Adrian Darya 1 petrol tankeriyle ilgili de konuştu.

Çavuşoğlu sabahki açıklamasında İskenderun'a doğru yol aldığı söylenen tankerin Lübnan'a gittiği söylemişti. Çavuşoğlu yeni açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:

"Tankerin Lübnan limanlarına gittiğini kastetmedim ama gelen bilgilere göre Lübnan'ın uluslararası sularına doğru ilerliyor. Bu, tankerin Lübnan limanlarına demirleyeceği anlamına gelmez. Ama kuşkusuz Türkiye'ye de gelmiyor."

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Halk iradesi barikat tanımadı Cem Küçük köşeyi döndü Meteoroloji'den 34 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor Özgür Özel ile Erdoğan bir araya geldi: Görüşme sona erdi Diyanet’ten Audi A8 itirafı