Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz, Libya krizi ve İran ile ABD arasında yaşanan son gelişmelere değindi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, SETA'da "Küresel Belirsizlik Ortamında Türk Dış Politikası" konulu panelde konuştu.

Konuşmasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere değinen Çavuşoğlu, "Yunanistan başta olmak üzere deniz yetki alanlarını belirlemek üzere mutabakat imzalamaya açığız. Yeter ki Türkiye dışlanmasın" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ DIŞLAMA ÇABALARI DEVAM EDİYOR'

Doğu Akdeniz gerilimi üzerine, 'Hep tek taraflı girişim yapmayın çağrısı yapıyoruz' diyen Çavuşoğlu şu şekilde konuştu:

"Yunanistan başta olmak üzere deniz yetki alanlarını belirlemek üzere mutabakat imzalamaya açığız. Yeter ki Türkiye dışlanmasın. Doğu Akdeniz'de en uzun sınırları olan ülke biziz, bizsiz bir anlaşma olamaz. Bu çağrılarımıza rağmen Türkiye'yi dışlama çabaları devam etmiştir. "

İRAN-ABD GERİLİMİ

İran ve ABD arasındaki gerilimi düşürmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Pek çok liderle görüşmeler yaptık, ziyaretlerimiz oldu. Komşu Irak başka ülkelerin çatışma alanı olmamalı" dedi.

Çavuşoğlu şöyle konuştu:

Irak-İran-ABD arasında gerginliğin azaltılması için çaba sarf ettik. Tüm platformlarda Türkiye, gerginliği azaltılması için çaba harcadı. Bazı ülkeler taraf tutuyor. Irak’ta mevcut anlaşmaların devam etmesi ve komşumuz Irak’ın başka ülkeler için çatışma alanına dönüşmemesi önemli.

'LİBYA'DA ATEŞKES İSTİYORUZ'

Libya'da ateşkes ve kalıcı bir siyasi çözüm istediklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Önümüzeki süreçte bu alanlarda çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Berlin Zirvesi'nde Erdoğan ve Putin de katılacak. Libya'daki barışa verdiğimiz önemin göstergesi. Siyasi çözüme ulaşıncaya kadar BM'nin çabalarına destek vereceğiz. Suriye'de de hem sahada hem masada yoğun çaba sarf ediyoruz. Kötümser değiliz. Bir gerçek var ki Hafter barış istemiyor. Siyasi süreci değil, askeri çözüm istiyor."

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi