Çeşmecioğlu’nu unutmuyoruz

Haber Merkezi

BirGün’ün kurucularından, eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu, 11 yıl önce bugün hayata veda etti. 17 Haziran 2011’de geçirdiği beyin kanamasının ardından henüz 51 yaşındayken yaşamını yitiren Çeşmecioğlu, devrimci mücadele ve BirGün’e kattıklarıyla birlikte anılıyor.

Çeşmecioğlu’nun yol arkadaşlarından, BirGün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, onu “Dostum, arkadaşım ve önemlisi en zor koşullarda tereddütsüz sırtımı dayayabildiğim yol arkadaşımdı” diyerek anıyor. “Gazetemizin kurucusu ve yazı işleri müdürü olan İbrahim Çeşmecioğlu benim yaşamımda oldukça derin izleri olan bir arkadaştı” diyen Aydın, BirGün’ün kuruluş sürecinde çok büyük emeği olduğunu söylüyor.

Aydın, şunları dile getiriyor: “Gazetenin yazıişleri görevinden dağıtımına kadar birçok alanında görev yaptı, en zor koşullarda bile gazetenin ayakta durması için çabaladı. Muhalif bir gazete yöneticisinin başına gelen onunda peşini bırakmıyordu. BirGün’e açılan davaların mahkemelerde ki yüzü olmuştu. Bugün Türkiye basın hayatında BirGün gibi bir gazete varsa, tereddütsüz diyebilirim ki böyle arkadaşların sayesinde var. Bu gazete var olduğu sürece Çeşmecioğlu’nun fotoğrafı gazetemizin duvarında hep asılı kalacak. O’nu hiç unutmayacağız.”

BUGÜN ANILACAK

Bugün ailesi, yol arkadaşları ve sevenlerinin katılımıyla Çeşmecioğlu, Yeni Ulus Mezarlığı’ndaki mezarı başında saat 13.00’te anılacak. Yarın ise Gebze İşçi ve Dayanışma Evi’nde İbrahim Çeşmecioğlu Kütüphanesi’nin açılışı yapılacak.

1 Mayıs 1960 yılında Eskişehir’de doğan Çeşmecioğlu, Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda bir süre eğitim gördü. Çeşmecioğlu, 1980 yılında Eskişehir Devrimci Yol Davası’ndan yargılandı ve 2 yıl tutuklu kaldı. Ankara’da Barış, Ulus ve Günaydın gazetelerinde çalıştı. Demokrat Dergisi, İşçilerin Sesi Dergisi, Sabah ve Milliyet Dergi gruplarında görev yaptı. 2004 yılından hayatını kaybettiği tarihe kadar BirGün’de Yazı İşleri Müdürü ve Sorumlu Müdür olarak görev aldı. Kurucuları arasında yer aldığı Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nde (ÖDP) Parti Meclisi ve İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği, Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini yaptı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı