çevreyi kirletene yargı darbesi

Çevreyi tahrip eden altın madenciliği faaliyetlerine karşı mücadele veren Muammer Sakaryalı’ya, madencilik şirketi

Çevreyi tahrip eden altın madenciliği faaliyetlerine karşı mücadele veren Muammer Sakaryalı’ya, madencilik şirketi Tüprag tarafından açılan 50 bin liralık manevi tazminat davası Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.
Daha önceki duruşmalarda Tüprag yetkilileri can güvenliklerinin olmadığı iddiasıyla duruşmalara polis çağrılması talebinde bulunmuş, polislerin duruşmayı izlemek isteyen köylülere çıkardığı zorluklar gerginliğe yol açmıştı. Dava, duruşmaları izleyen polislerin tutanak örneği alması, duruşma günü ve saatlerinin polislere sorularak verilmesi ve davalı avukatlarının isimlerinin telsizlerle merkeze iletilmesiyle de gündeme gelmiş, Sakaryalı’nın avukatlarının söz konusu ihlalleri Ankara Barosu Başkanlığı ve Adalet Komisyonu’na taşımasına neden olmuştu.
Mahkemenin verdiği karar çevreye duyarlı kesimlerde büyük memnuniyet yarattı. Çağdaş Hukukçular Derneği ile Çevre, Jeoloji ve Metalurji Mühendisleri Odalarınca ortaklaşa yapılan açıklamada, “Muammer Sakaryalı, Kışladağ’da madencilik faaliyetlerine karşı yöre halkının sesidir. O Bergama’da başlayan çığlığın Kışladağ’daki yankısıdır. Bu nedenle mahkemenin verdiği kararı çok önemsiyor ve kararı doğayı tahrip etme peşinde olan şirketlerin çok iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz.” Başak Turan Ankara

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
‘Öldü’ denilen itirafçı, 8 ay önce Jandarma’da memurmuş Diyanet’ten hadisli 1 Mayıs mesajı İşe yeni girdim hasta olduğumda ne yapacağım? Hoş geldin kadınım Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP torpili!