CHP’li Sertel’den Halkbank'a ilan ve reklam eleştirisi: İktidarı eleştirenler cezalandırılıyor mu?

Halkbank yönetimini ilan ve reklam tercihi nedeniyle eleştiren CHP İzmir Milletvekili Sertel, “BirGün, Cumhuriyet, Sözcü, Yeniçağ, Evrensel gibi gazetelere ilan vermiyorsunuz. Hangi kuruluşlara, hangi kriterlere göre ilan veriyorsunuz” dedi

BirGün/ANKARA

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve üst düzey yöneticilerin olduğu KİT Alt Komisyonu toplantısında banka yönetimine ilan ve reklam eleştirisi yöneltti. İktidarı eleştiren televizyon ve gazetelerde kamu bankalarının reklam ve ilanlarının yer almadığını dile getiren Sertel, “BirGün, Cumhuriyet, Sözcü, Yeniçağ, Evrensel gibi gazetelere ilan vermiyorsunuz. Bu gazetelerin okurları arasında da bankanızın çok sayıda müşterisi var” dedi. Türkiye’de en çok izlenen kanallar arasında olan FOX TV’ye, HALK TV’ye, KRT’ye, TELE 1’e ve TV 5’e de bugüne kadar ilan verilmediğni hatırlatan Sertel, “Çok sayıda Halkbank müşterisi bu televizyonları izliyor. Bu gazete ve televizyonlar iktidarı eleştirdiği için bankanız tarafından cezalandırılıyor mu?” diye sordu. Bankanın ilan ve reklam verdiği kuruluşların hangi kriterlere göre belirlediğini soran Sertel, ilan ve reklamların sadece iktidara yakın gazete ve televizyonlarda yayınlanmasının talimatla hareket edildiği düşüncesini doğurduğunu dile getirdi.

'KENDİ TERCİHİNİZ Mİ?'

Halkbank’ın Türkiye’nin her köşesinden, her kesimden ve her siyasi düşünceye sahip insandan müşterisinin olduğunun altını çizen Sertel, şunları ifade etti:

“Halkbank’ın doğru bir reklam stratejisi var mı merak ediyorum. Halkbank, Türkiye’nin çok önemli değer markası. Bu markanın da bütün kamuya ulaşması için reklamda ve ilanda adaleti sağlaması gerekiyor. Ancak AKP iktidarında her alanda olduğu gibi kamu kurumlarının ilan ve reklam dağılımında da adaletli bir dönem yaşamadık. Bunun olmadığını bundan sonra da olamayacağını görüyoruz. İlan ve reklamlarla ilgili yukarıdan aldığınız talimatlarla mı hareket ediyorsunuz yoksa bankanızın kendi tercihi mi merak ediyorum. İlan ve reklam verdiğiniz kurumları sorgulama nedenim kamu bankalarının bazı medya kuruluşlarına verdiği ilan ve reklamları gösteren tablolar basında yer aldı. Bunların doğru olup olmadığını bilmiyoruz. O nedenle siz bize gerçek rakamları verirseniz hangi kuruluşlara hangi miktarda ilan veriliyor doğrulamış oluruz. İlan verdiğiniz ilk 10 gazete ve televizyonu sıralayarak, bu gazete ve televizyonlara yıllık ne kadar tutarda reklam verdiğinizi öğrenmek istiyorum.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı