CHP'li Taşcıer’den Bakan Işıkhan’a tepki: "Taksim’i küçümsemek emekçiye hakarettir"

CHP'li Gamze Taşçıer, Bakan Işıkhan'ın "İşçinin, emekçinin ve çalışanların alın terinin Taksim Meydanı’na sığmayacak kadar büyük" şeklindeki sözlerini eleştirdi. Taşçıer "İşçi düşmanı iktidar işçiye akıl öğretmesin. 1 Mayıs’ı huzursuzluk gününe çevirenler varsa, onlar bu iktidarın ta kendisidir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜRK-İŞ'i ziyaretinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanması yönündeki çağrılar için "İşçinin, emekçinin ve çalışanların alın terinin Taksim Meydanı’na sığmayacak kadar büyük" şeklindeki sözlerini yazılı bir açıklamayla eleştirdi. 

Taşcıer, "Bir Çalışma Bakanı’nın Taksim Meydanı’nın emekçiler için önemini bu denli küçümsemesini kabul etmek mümkün değil. Bu üsttenci bakış 1977 Kanlı 1 Mayıs’ta hayatını kaybedenlere de, sendikal mücadele veren emekçilere de açık bir hakarettir" dedi.

"MİLYONLARCA ÇALIŞAN GÜNÜN ÖNEMİNİ SİZDEN Mİ ÖĞRENECEK?"

"Sayın Bakan’ın TÜRK-İŞ’i ziyaretinde 1 Mayıs ve Taksim Meydanı ile ilgili sarf ettiği sözlerini takip ettik. Bir Çalışma Bakanı’nın Taksim Meydanı’nın emekçiler için önemini bu denli küçümsemesini kabul etmek mümkün değil" ifadelerini kullanan Taşcıer, şunları kaydetti:

''Bu üsttenci bakış 1977 Kanlı 1 Mayıs’ta hayatını kaybedenlere de, sendikal mücadele veren emekçilere de açık bir hakarettir. 'Emekçinin alın teri Taksim Meydanı’na sığmayacak kadar büyüktür' ne demek? Sizin izin verdiğiniz yer mi alınterinin sığacağı yer oluyor. Taksim Meydanı Türkiye emekçileri için tarihiyle, ruhuyla çok büyük bir sembol alandır. Neymiş, günün anlam ve önemine uygun kutlayacakmışız. Açlık sınırında hayatta kalmaya çalışan, yaşamını emek mücadelesine veren milyonlarca çalışan günün anlam ve önemini sizden mi öğrenecek? İşçi düşmanı iktidar işçiye akıl öğretmesin. 1 Mayıs’ı huzursuzluk gününe çevirenler varsa, onlar bu iktidarın ta kendisidir. Her 1 Mayıs’ta Taksim’i kapalı cezaevine çeviren, işçiyi yerlerde sürüklettirip coplattıran AKP’nin aklına kimsenin ihtiyacı yok. Recep Tayyip Erdoğan, 33 yıl sonra Taksim Meydanı yeniden 1 Mayıs için açılırken kutlamaları 'bayram manzarası' olarak nitelediğinde huzursuzluk akla gelmiyordu, şimdi geliyor. Bu ikiyüzlülüğü afişe ediyor, kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Sayın Işıkhan 'hak, hukuk ve adalet kavramlarının sloganla değil, icraatla tesis edilebileceğini' ifade ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendisini ve partisini sosyal adaleti sağlamak için icraate davet ediyor, emekçilere sefalet ücretlerini reva görmekten vazgeçmeye, asgari ücret ve emekli aylıklarının acilen artırılması çağrısını yapıyoruz. Eğer haktan, hukuktan bahsedip icraat vurgusu yapacaklarsa yetki sizde zaten, hemen 1 Mayıs öncesi adım atın, samimiyetinizi görelim.''

BAKAN IŞIKHAN NE DEMİŞTİ?

TÜRK-İŞ ziyaretinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'İşçinin, emekçinin ve çalışanların alın terinin Taksim Meydanı’na sığmayacak kadar büyük' olduğunu ifade ederek, “Bildiğiniz gibi; 1 Mayıs’ta kaybettiğimiz canlarımızı Taksim’de anmak için sendikalarımıza, sınırla katılımlarına izin verilmektedir. Bu sebeple çalışan, üreten, büyüyen Türkiye’nin ortak değeri olan bu günü anlam ve önemine uygun şekilde tüm Türkiye olarak yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızla birlikte, bütün meydanlarımızda, emeğin ve üretim olduğu her mecrada bir bayram havasında idrak edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Işıkhan, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na çıkmak isteyenleri 'huzursuzluk yaratmakla' suçlayarak "1 Mayıs'ı, her yıl dönümünde, huzursuzluk gününe çevirmek isteyenler, çözümün ve uzlaşmanın değil; sadece sorunun bir parçası olmayı bilinçli bir şekilde tercih etmektedirler. Bunların, emeği savunmak değil bunun istismarı peşinde oldukları gün gibi ortadadır. Hak, hukuk ve adalet kavramlarının sloganla değil icraatla tesis edilebileceğini unutmamalıyız. İşçilerimiz, emekçilerimiz ideolojik sloganların değil, samimi icraatların muhatabı olmalıdır." dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Cemil Çiçek: Anayasayı değiştirmek, Erciyes dağını taşımaktan zordur Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor İstanbul'da '1 Mayıs' baskınları: Çok sayıda kişi gözaltına alındı Cem Küçük köşeyi döndü Şatafatlı odasıyla gündeme gelen eski AKP'li Belediye Başkanı: Benim evim de böyle