Çiğli’de Çanakkale Zaferi anısına Atatürk heykeli

Çiğli Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü nedeniyle Atatürk Mahallesi’nde Atatürk heykeli açılış töreni gerçekleştirdi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Bugün burada erkek kadın yok. Bugün burada genç yaşlı yok. Bugün burada her partiden onlarca insan var. Bu insanlar Atatürk’ün arkasında birleşmiş durumda” dedi.

BİRGÜN EGE

Çiğli Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü nedeniyle Atatürk Mahallesi’nde Atatürk heykeli açılış töreni düzenledi. Çiğli’nin Atatürk Mahallesi’ndeki programa siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katılırken Belediye Başkanı Utku Gümrükçü açıklamalarda bulundu.

Çiğli’nin, İzmir’i en hızlı büyüyen ilçelerinden bir tanesi olduğunu belirten Gümrükçü, “Üniversite, çeşitli hastaneler, 20 üzerinde eğitim kurumu, Türkiye’nin en eski organize sanayi bölgesi, kuş cenneti, doğal yaşam parkı, İzmir’in ilk havaalanı var. Ayrıca sizin gibi değerli insanları barındırıyor. Biz de bu ilçede hizmet kalitesini, yaşam kalitesini yükseltebilmek için, halkımızın eksiklerini tamamlayabilmek için 2 yıla yakın süredir canla başla çalışıyoruz. Bu çalışma bazen meyvesini parklarla bazen yollarla bazen sanat eserleriyle veriyor. Bugün 18 Mart… Çok önemli bir gün! Bugün insanlık tarihinde 7 düvele karşı meydan okunan, Avrupa’nın hasta adam olarak gördüğü Osmanlı’nın batışının ilan edilmeye çalışıldığı gün. Fakat Anadolu’nun tamamından her renkten inanın büyük destan yarattığı, tarihte eşi benzeri olmayan vatan savunmasının ve zaferle taçlandığı bir gün. Hem Türk hem dünya tarihinde halkların baskı ve zulme karşı bir araya gelerek nasıl direneceklerinin gösterildiği gün. O gün başta olan büyük komutan 'Ben size ölmeyi emrediyorum' diyecek kadar yürekliydi. Bu halkın insanları bağımsızlık söz konusu olduğunda canların verecek kadar fedakardır” diye konuştu.

Gümrükçü, son olarak şunları ifade etti: “Bugün burada erkek kadın yok. Bugün burada genç yaşlı yok. Bugün burada esnaf odası var. Bugün burada her partiden onlarca insan var. Bu insanlar Atatürk’ün arkasında birleşmiş durumda. Sizden aldığımız güçle arkamızda Atatürk ve devrimleri olduğu sürece Çiğli’yi, İzmir’i ve Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için canla başla, sizlerle yoldaşlıkla mücadeleye devam edeceğiz. İyi ki varsınız. Atatürk Mahallesi Çiğli’nin hızlı büyüyen bir mahallesi. Herkes Ataşehir, Balatçık büyüyor der. Ama bugün görülmeyen ama hem adından dolayı hem de nüfusundan dolayı büyüyen ve büyümeyi hak eden bir mahalle var. Tecrübeli bir muhtarı ve hizmet talep eden halkı var. Bu heykel burada durdukça ve bayrak dalgalandıkça bağımsızlık ateşi sönmeyecek.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çanakkale kül soluyacak Özel bölgeye RES yapılacak Ege’nin çınarları küme düştü Nükleer maceradan vazgeçin Sinpaş’a karşı açılan yapı ruhsatının iptaline ilişkin dava reddedildi