Çin'de ilk kez bir insanda H10N3 kuş gribi tespit edildi

Çin’in doğusundaki Ciangsu eyaletinde bir kişide kuş gribinin H10N3 türüne rastlandı. Söz konusu hastanın H10N3 türü ile enfekte olan ilk insan olduğu bildirildi. Çin ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, türler arası geçişinin ise nadir yaşandığı ifade edilerek virüsün büyük çaplı yayılma riskinin düşük olduğu aktarıldı.

Çin’in doğusundaki Ciangsu eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan (NHC) yapılan açıklamada, kuş gribinin H10N3 türünün Ciangsu’da yaşayan 41 yaşındaki bir erkekte saptandığı belirtildi.

İsmi açıklanmayan kişinin 23 Nisan’da ateş ve çeşitli semptomlar göstermeye başladığı ifade edilen açıklamada, bu kişinin 28 Nisan’da yerel bir hastaneye gittiği kaydedildi.

Açıklamada, yapılan kapsamlı testlerde kuş gribi türünün H10N3 olduğunun belirlendiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca H10N3 virüsünün kanatlı hayvanlar arasında bulaşıcılığı az olan bir kuş gribi türü olduğu, türler arası geçişinin ise nadir yaşandığı ifade edilerek virüsün büyük çaplı yayılma riskinin düşük olduğu aktarıldı.

Öte yandan söz konusu vakanın, "ilk insan enfeksiyonu" olduğu bildirildi.

Kaynak: AA, İHA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış