Cinsiyetçi ve ırkçı paylaşımları gündem olan doktor hakkında soruşturma

Twitter üzerinden 2013 ve 2014 yılında yapıldığı iddia edilen cinsiyetçi ve ırkçı paylaşımları nedeniyle İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Yetiş Sarıhasanoğlu hakkında İTO tarafından soruşturma başlatıldı.

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'na ait olduğu iddia edilen ırkçı ve cinsiyetçi sosyal medya paylaşımları büyük tepki çekti.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu hakkında soruşturma açtıklarını duyurdu.

Twitter üzerinden 2013 ve 2014 yılında paylaşıldığı görülen tweet'lerde Kürtlere ve Alevilere yönelik cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler kullanılmış.

Skandal paylaşımlara ait görsellerin ortaya çıkması üzerine sosyal medya kullanıcıları, sözkonusu paylaşımların sahibi olduğu öne sürülen Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'na büyük tepki gösterdi.

Kullanıcılar İl Sağlık Müdürlüğü'nden de Sarıhasanoğlu hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda açıklama istedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı