Coşku dört bir yanda: Türkiye, Cumhuriyet'’in 98’inci yılını kutluyor!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümü ülkenin dört bir yanında kutlamalarla devam ediyor.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 98'incı yıl dönümü, ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen etkinliklerden bazıları şöyle:

İSTANBUL

İstanbul’da Vatan Caddesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resmi geçit töreni yapıldı.

Saygı duruşunun ardından bando takımı eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 1. Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni halkı selamladı.

ANKARA

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının bulunduğu Anıtkabir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı törenin ardından yurttaşların ziyaretine açılan Anıtkabir'i, Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi ziyaret etti.

Taşıdıkları bayraklar ve çiçeklerle Anıtkabir'e giriş yapan yurttaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Anıtkabir'e taşıdı.

İZMİR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Ege Bölgesi'ndeki illerde törenler düzenlendi.

İzmir'deki kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tören aracıyla protokolü ve halkı selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende halk oyunları gösterisi katılımcılardan beğeni topladı.

AYDIN

Aydın’da da İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu askeri araca binerek yurttaşların bayramını kutladı.

DENİZLİ

Denizli Valiliği bahçesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven tebrikleri kabul etti.

Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır Dersim'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı