Çözümün yolu sosyalizmden geçiyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ukrayna işgali Rusya içinde de farklı tartışmalara yol açıyor. Rusya Komünist İşçi Partisi (RKRP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri Stepan Malentsov nazizm ve faşizmle mücadele gerekçelerini anlaşılabilir olarak nitelendirirken konunun askersizleştirmeden daha karmaşık olduğunu söyledi.

Rusya’nın kilit bir noktaya geldiğini kaydeden Malentsov, oluşan şartlardaki tek olumlu gelişmenin Kırım ve Donbass’ın bağımsızlığının tanınması ve askersizleşme olduğunu söyledi.

‘‘Putin ve hükümet şimdi bu savaştan nasıl galip çıkacağını düşünmeli’’ ifadelerini kullanan Malentsov, “Nazilerden arındırma, yani faşizmle mücadele çok daha zor. Çünkü faşizmin kaynağı kapitalizm ve özellikle onun modern kaynağı olan, en gerici, şovenistliğe en eğilimli sermaye kaldığı sürece, nüksetmesi her zaman mümkün. Bu, Bandera ve ulusal taburla ilgili değil. Bu, ABD’nin karşısındaki en büyük emperyalist ile ilgilidir. Birbirlerine karşı olmaktan çok, yakın zamana kadar birbirlerine ‘ortak’ diyen rakiplerdir” sözleriyle savaşın faşizme karşı verilmediğinin altını çizdi.

PUTİN EŞİTLİK KURAMAZ

Malentsov, Putin’in ‘sola dönmesi’ ve Sovyet dönemine yaklaşımını değiştirmesi, yani Rusya ve Ukrayna arasında eşitlikçi bir birlik kurmasının beklenemeyeceğini ifade etti. Belirtilen hedeflere ulaşıldığı takdirde, çatışmaların durmasının desteklenmesi gerektiğini belirten Malentsov, Rus burjuvazisinin kalıplarına göre inşa edilecek bir geleceği desteklemeyeceklerinin altını çizerek “Bu Rusya’nın gerici politikasının bir unsuru. Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetleri’nde gördüğümüz gibi, ‘milliyet’ unsuru buralardan yavaşça silinmesiyle, Rusların, yerel oligarkların ve sahtekârların diktatörlüğünün yerleştiğini gördük” dedi.

ARINDIRMA YETMEZ

Malentsov “Sorunun temel çözümünün sadece sosyalizm yolunda olduğunu bir kez daha tekrarlıyoruz. Askersizleştirme ve Nazilerden arındırma savaşını, sosyalizm mücadelesine dönüştürmekten yanayız” ifadelerini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış