Darbeye uzanan yol 1977 Taksim 1 Mayıs

1 Mayıs 1977 Katliamı bizzat devlet tarafından örtbas edildi. Bugün bile cevaplanamayan onlarca soru var. Fahrettin Erdoğan 2016 yılında kaleme aldığı bir yazıda bu soruları bir kez daha sormuştu:

► 1 Mayıs’tan önceki günlerde “1 Mayıs’ta kanlı olaylar çıkacağının” çeşitli şekilde sağ basında sürekli ele alınması rastlantı mıdır?

► İlk silah sesleri duyulduktan kısa bir süre sonra Tarlabaşı kavşağındaki Adalet Partisi binasından kitlelerin ve DİSK görevlilerinin üzerine ses çıkartan patlayıcı maddeleri atanlar kimlerdir? Bunlar niçin yakalanamamıştır?

► Taksim Alanı polis tarafından kordona alınmıştı. Giriş ve çıkışlarda da arama yapılmıştı. Buna rağmen Renault marka bir araç içinde 4 kişi ellerinde silahlarla alana girmiş ve kitle üzerine ateş açmıştı. Sonradan emniyet aracı olduğu iddia edilen bu araçta, Samsun’da görevli Alaattin adlı bir binbaşı bulunuyor muydu? Bulunuyorsa görevi neydi?

► Intercontinental Oteli 3 gün rezervasyon kabul etmemiş olduğu halde, 1 Mayıs sabahı Yeşilköy’den otele gelip yerleşen ve olaydan sonra Salı akşamı İstanbul’u terk eden yabancı bir kafile var mıydı?

► Yine otelin yanındaki “İnşaat Ozalit” yazılı binadan, Pamuk Eczanesi üstündeki katlardan ve emniyetçe boşaltılıp aranmış olmasına rağmen çiçekçinin bulunduğu binadan kimler kitlenin üzerine 2 bini aşkın mermi boşaltmıştır? Binalara silahları ile girip, silahları ile nasıl çıkmışlardır?

► Adli Tıp’a büyütülmek üzere gönderilen fotoğraflar nasıl ve neden kayboldu?

► Günün polis telsizlerinin bant kayıtları nasıl kaybolmuştu ve neden yıllar sonra “yandaş” basında yer aldı?

► Bu kanıtlara rağmen, mağdurlardan oluşan 98 kişi dışında neden kimse yargılanmadı? Dönemin emniyet müdürleri, içişleri bakanı ve başbakanı bu katliamın üstünün örtmek için neden ellerinden geleni yapmışlardır?

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bir kuş sütü eksik İstanbul kirada Avrupa’nın lideri Kayalık bile rant alanı İsrafın ve şatafatın merkezi Diyanet, gazetemiz BirGün’e dava açacakmış Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor