'Datça Badem Çiçeği Festivali' başladı

MEHMET ERDAL / DATÇA

Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen 'Datça Badem Çiçeği Festivali' başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan 'Datça Badem Çiçeği Festivali'ne Türkiye’nin dört bir yanından katılım bekleniyor.

Önceki iki yıl özel kişi ve kuruluşlarca organize edilen Datça Badem Çiçeği Festivali’ne bu yıl Datça Belediyesi’nin yanı sıra yerel toplumsal kuruluşlar da destek veriyor. Festival güneşli olmasına karşın oldukça soğuk bir havada Şenkaya kavşağından festival yürüyüşü ile başladı.

Bu yıl, geçen yıllarda yapılan eleştiriler dikkate alındığından dolayıdır ki festivalde otantik yönler çok belirgindi. Bütün yurtta kış hükmünü sürdürürken Datça'ya baharın gelmesi olarak kabul edilen badem çiçeklerinin açılışı, Datçalılar tarafından coşkuyla kutlanıyor. 'Datça Badem Çiçeği Festivali', 9 Şubat Pazar günü sona erecek.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı İzmir’de, 1 Mayıs’ta toplu ulaşım yüzde 50 indirimli Karaburun’da yaşanan eğitim sorunları konuşuldu Özel bölgeye RES yapılacak Manisa’da jeotermal projesine geçit verilmedi: Mücadelemiz büyüyerek devam edecek